Records.

Records zijn er om gebroken te worden en soms duurt het jaren om die ongelooflijke tijd of stunt waar te maken. Herinner je dat van Bob Beaman dat pas zowat dertig jaar later eerst door Carl Lewis nipt werd overtroffen en uiteindelijk als sinds 1991 op naam staat van Mike Powel. Of dat ene uur alleen op een wielerpiste in Mexico eenzaam met een ongelooflijke snelheid rondjes rijden van onze alles overtreffende wielergod “ Den Eddy”. De fietsende recordlegende met een palmares dat nooit meer te evenaren valt.  Lenig en vlug heeft ook zo’n lijstje waar geen enkele club kan aan snoepen. Jarenlang waren we meester in de moeilijkheid. Bij de jongens worden we daar nu nipt in geklopt, wel door iemand die de truken van de markt bij ons heeft geleerd. Bij de dames is dat nog altijd Valerie Vanmellaerts, ondertussen bij ons trainster maar al een vijftal jaar gestopt met records zetten. ’t Aantal Belgische titels is al niet meer te tellen. Simon zette ook al een paar records op de tabellen en heeft momenteel de hoogste oefening (vliegtijd in de lucht) op zijn naam. Maar waar ik het wou over hebben is er eentje waar we met de kids in slaagden , jaar na jaar om een nieuw record te vestigen. ’t Gaat om buitensportievelijke activiteiten van onze vereniging: de pannenkoekenverkoop. Voor het eerst in zowat een kwarteeuw zijn we er niet in geslaagd ons verkoopsrecord te verbeteren. Is dat spijtig? Nee hoor want we kwamen alweer aardig in de buurt maar er zijn wel verklaarbare redenen waarom het deze keer niet echt lukte.

De weergoden.

Ik denk dat Bacchus een feestje gaf, dat Neptunus er met zijn zwembroek stond te zwaaien, dat Thor er de hele avond heeft staan kotsen en dat Poseidon zoveel had gedronken dat hij permanent zijn blaas in de atmosfeer moest ledigen. Die bewuste zaterdag van onze lopende markt in pannenkoeken stonden de hemelsluizen wagenwijd open.  Geen beteren aan, ook al draaiden twee droogkasten vollen bak om de trainingspakken en natte kousen te drogen telkens dat een équipe straatleurders druipnat de sporthal binnenstrompelde. Tot flink in de namiddag goot het bij bakken oude vijffrankstukken op de grond die met een blaasje hun waarde open knalden. Toch bleven de venters verbeten tegen die dronkaards van daarboven vechten en gingen bijna 900 kg flensjes over de toog. Waar de mensen, soms loerend van achter het gordijn, in de voormiddag onze natte verkopertjes zagen staan en het vertikten om open te doen, moesten we vaststellen dat velen niet thuis gaven in de namiddag vanwege de laatste dag van de solden. En aan eieren voor de arme klaren, daar doen we niet aan mee, temeer daar de wereldgoden met die freules van het slotklooster toch niets te maken willen hebben. Hun party bleef maar doorgaan.

Parade.

Misschien nog een reden waarom het ’s middags wat minder vlot liep, was de kampioenenhulde in Waregem. Simon, voor de zesde keer Belgisch kampioen in het synchroonspringen en tweevoudig recordhouder van de punten en moeilijkheidswaarde in dat onderdeel  en Mara die ook al een flink palmares bijeensprong moesten zich tevreden stellen met een flinke eervolle vermelding omdat in Waregem ook nog andere uitblinkers van niveau aanwezig zijn. Voor Femke was het al het hele jaar door triomf. Zij heeft het voor mekaar gekregen om in alle wedstrijden waar ze deelnam het goud te pakken, dit zowel in de Belgische als de Franse kampioenschappen. Zij werd met overwicht de sportlaureaat van de jeugd en kreeg uit de handen van de Burgemeester een prachtige trofee. Alle springers deelden mee in haar vreugde met een flinke doos suikergoed tijdens de training op zondag.

Eén weekje later stond ze alweer bovenaan te blinken op het west-Vlaams kampioenschap vanhet nieuwe seizoen.

Doordat deze drie kornuiten in Waregem gingen vieren kwamen zij niet verder verkopen op onze pannenkoekenactie, maar ’t is hun natuurlijk van harte gegund. Pannenkoeken van Lenig en vlug in de kijker op het thuisfront en onze club in de kijker in Groot-Waregem, twee vliegen in één klap.

Onze kalender.

21 Februari                        selectietest Europese kampioenschappen in Hulshout (Simon)

28 februari                        voorronde 2 gymfederatie Vlaanderen

20 maart                           championnat de zone in Rouen (Noord-Frankrijk)

4 april                              Paassportkamp voor de jeugd (org lenig en vlug)

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

Dit is een ongeldig emailadres.

Vul een onderwerp in.

Vul uw bericht in.

Veiligheidscontrole
Invalid Input

­