Rituelen.

Mensen houden eraan of verfoeien ze. Onze club heeft er ook een paar en ze gaan altijd gepaard met een intensiteit aan arbeid om het beoogde kasresultaat op te leveren. Gaat het over rituelen of tradities? Ze horen een beetje samen. Om een traditie in stand te houden moeten de jaarlijkse rituelen, lees beter- het draaiboek- gerespecteerd worden. Een “pc” is tegenwoordig het meest gebruikte toestel op dit vlak, maar ook hier moet minutieus en met volle overgave het nodige worden ingetoetst, aangepast of gedeleted.  Ik vermoed dat heden ten dage in elke vereniging zo’n vakjesmens bestaat. Iemand die “het lijstje” bijhoudt, aanpast, verandert na iedere happening en er steevast mee uitpakt als alweer de organisatiedatum eraan komt. Voor mij zijn die mensen een zegen. Ze concretiseren wat in mijn of iemand anders warhoofd als idee ontstaat en dankzij dat vakjesgieten worden de ideeën op een efficiënte manier tot stand gebracht. U leest het alweer: we zijn weeral iets aan het bekokstoven waar we ook jullie leuke hulp bij kunnen gebruiken. Eetfestijn met kaas- en wijn, deze keer iets vroeger dan normaal op 8 oktober alweer. Geen beduimeld draaiboek meer maar een supergeregistreerde “excel-file” die door “ons Isabelle” wordt beheerd.

Zij is niet meer.

De “dame” die ooit het unieke concept bedacht kan er helaas niet meer bij zijn. Postuum zullen wij bij onze twintigste editie toch even aandacht schenken aan deze “grote madam voor onze vereniging”. Als voorzitter bleef ze altijd wat op de achtergrond, doch toen ze ooit met haar zoontje (toen een negenjarig blond jongske) langskwam om de Filip in te schrijven bij onze club heb ik haar ontmoedigd. Ze woonde op zo’n  100 meter van het Amerikaans kerkhof in Waregem, welgeteld 12 km van onze sporthal en toen waren de meeste ouders nog niet zo zot om elke vrije namiddag van hot naar her te sjiezen om hun pagadders ergens voor een paar uurtjes af te zetten en na hun obligatoire commissies in de buurtwinkels, ze moegetraind weer op te pikken aan de zaal. Ik zei haar prompt: “Mevrouw, ..mweet ge wel waar ge aan begint (meestal wetende dat zo’n heen en weer scheuren nooit echt lang duurde toen) en ze repliceerde  gevat, “zeg maar “Maria”  hoor”, dat het over en weer voyageren voor haar geen probleem zou zijn. Ettelijke duizenden km later is ze onze voorzitter geworden. Geld in ’t laadje brengen is overal en altijd nodig en we hadden toen geen enkele actie omdat we toen wel nog vele demonstraties over het hele land brachten. Haar gedistingeerdheid  en zin voor etiquette bleek van toepassing toen ze de eerste “Kaas –en wijnavond lanceerde. De sporthal was pas open en de bar diende als restaurant en meteen was het zaaltje een maatje te klein. Eén jaar later zijn we in het gloednieuwe ’t Klokhuis ingetrokken en er nooit meer in oktober weggebleven voor deze leuke en gastvrije lekkerbekkenavond.

Glas wijn.

Maria…je hebt 20 jaar gestreden, gevochten tegen het beestje in je lichaam en begin dit jaar staakte je de strijd, je kon niet meer, ’t ging niet meer en toen kwam het onvermijdelijke. Als je ook maar ergens in de sterren zit te kijken… weet dan één ding: we gaan op 8 oktober nog eens het glas heffen op jou fantastische inzet voor onze vereniging. Dat we in onze superhal zoveel mooi materiaal hebben staan is deels aan jou idee te danken. De mooiste bekroning voor die inzet was ongetwijfeld de Europese gouden medaille die je eigen zoon in 1992 behaalde. Het bewijs dat ’t Amerikaans kerkhof op zich toch echt niet zo ver van Beveren-Leie ligt. Lucien, laat dit een geweldig opsteker zijn ook al zijn dingen soms ontroostbaar: je “madam” was er één uit de duizend, een geweldige moeder maar ook buiten haar eigen nest een clubmoeder met een hart als een koekebrood en ook toen ook al met een lijstje van wat moest en mocht.

Hot, hotter, hotst.

Armand Pien of Frankske, ze blijven verbazen met hun statistieken. Het voorjaar nog als koudste en langste winteroffensief (ook al vroor het niet) tot eind juni uitgesponnen, een nazomer om “U” tegen te zeggen met ‘tropical heat’ is er aangekomen. Soms denk ik als ik met mijn mountainbike richting trampohal rij met de zon flink brandend op mijn kalende kruin: ik ga er vanavond zeker niet veel uitkrijgen op training, zo heet , ze zullen wel in panne vallen. Niets is minder waar, die jonge gasten zitten zo vol energie en ze willen zo graag alweer op reis dat ze de zweetgeur negeren en erop los trainen alsof hun leven ervan afhangt. Meer kan ons trainersteam niet wensen hoor. We hebben ze wel al iets beloofd. Het weekend van 1 november trekken we over het kanaal naar de internationale “David Wart Hunt cup in Gillingham” (oostzijde van Londen) en twee weken later razen we door het luchtruim met een 20-tal sportievelingen naar La Seyne-sur-mer voor het Franse ploegenkampioenschap. Voor het eerst een  jongens- en meisjesploeg in Nationale 1. Nog een meisjesploeg in nationale 2 en eentje in nationale 3 wat een luxe. Waarom zouden ze dan niet zweten en zwoegen hé?

Niet vergeten beste Bevernaars.

Kaas- en wijnavond met als doel weer iets extra’s aan te kunnen kopen voor al die gemotiveerde jonge sporters.

Datum: zaterdagavond 8 oktober vanaf 19 uur. Kaarten zijn online op onze site te bestellen en zijn iets duurder aan de deur. Je geniet er van minstens 25 soorten kaas met een exquisiete wijn of een lekker streekbiertje en voor de jongelingen… die zullen niet ambetant zijn want er is volop animatie in de trampolinehal. Noteer alvast in jullie agenda: zaterdag 8 okotber.

Onze kalender:
  • Zaterdag 8 oktober  :  kaas- en wijnavond in ’t Klokhuis
  • Zondag  9 oktober   :  3° selectieproef voor de BOT competitie in Duffel
  • 4-5-6 november      :  internationale David Wart Hunt cup in Engeland

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

Dit is een ongeldig emailadres.

Vul een onderwerp in.

Vul uw bericht in.

Veiligheidscontrole
Invalid Input

­