Weekendje “Brexin”.

De meeste mensen vrezen een  beetje de overtocht over ’t kanaal omdat daar heel andere regels gelden. Je moet er vooral eerst leren “links” rijden en dat boezemt velen al wat angst in. Heb je nog een uurverschil erbovenop en krijg je er ’s morgens witte bonen, warme tomaten en worst met eieren geserveerd.

 

Ik geef toe, ik hou van het land, zijn onbeschrijflijk mooie natuur (zeker in herfstperiode) , zijn oeroude tradities en flegmatieke, maar uiterst vriendelijke mensen. je hebt ze in alle maten die “englishmen”, en vooral ook in alle kleuren, specially on Saturday evening. De Britten hebben nog een echte uitgaanscultuur. The pub is op zaterdagavond “the place to be” en er wordt luidruchtig gesnaterd met een grote pint in de hand. Vrouwen dirken zich op in de meest gevarieerde stijlen en stevige boezems en flinke dijen mogen gezien worden ook al zijn de proporties en de leeftijden niet altijd compatibel met de getoonde outfit. Voilà even een kleine introductie  over de “Brexit people”. 

David Ward Hunt cup in Gillingham.

Gillingham helemaal aan de monding van de Thames ligt op een 30 tal km, lees 20 miles, van Londen.
Dus drie shifts van anderhalf uur om er te geraken. Eerst met de wagen tot in Calais, en we wilden natuurlijk met de boot, dat is al een feest op zich voor de jongelingen, dan inchecken, waarover hieronder meer, en dan eens Dover in zicht nog een anderhalf uur met de borduur van de weg zo dicht mogelijk tegen je stuur aan om het “links rijden” niet af te leren.

 

Tijd genoeg hadden we om een herfstwandeling te maken in Canterbury (prachtstadje toch) en door te rijden naar onze B&B bij Henry op een twintigtal minuten van de zaal. “Gentl y” Henry met een versleten trainingsbroek slordig afgezakt met een bilspleet, op zijn sokken, nat van buiten te wandelen maar met een ongelooflijke vriendelijkheid ontvangt hij ons en verdeelt de sleutels van alle kamertjes, bezorgt ons extra matrassen zodat de jeugd wat meer samen kan slapen en deelt ons alle genoeglijkheden van zijn etablissement mede. Dan opnieuw naar de zaal om een uurtje in te springen en alweer anderhalf uur later tarten we het noodlot als we in een super pizzeria pizza’s van maar liefst een halve meter rond (of moet ik “inches” zeggen) naar binnen pogen te spelen. Alleen Dominiek slaagt in dit opzet.

 

Om tien uur in bed, ze zijn allemaal moe, vroeg uit de veren, reizen, springen, eten en een uur tijdsverschil laten  zich voelen. Morgen moeten we al om 6u45 op want eerst Englich Breakfast en een half uurtje bollen naar de competitiehal waar Renée al om 8 uur moet inspringen en wij de trainers en juryleden om 8u30 een meeting hebben.

 

Grenzen overschrijden, een hele klus.

We waren goed voorbereid. Alle paperassen leken ons prima in orde. Iedereen pasport bij, ouders hadden netjes een formuliertje voor reistoelating met begeleiders van ’t stad Waregem ondertekend.

 

Voor onze twee speciallekes, de pleegkindjes van Lipi, was zelfs ambassade gebeld, hadden we speciale formulieren geraadpleegd en een gezinslijst laten officialiseren. ’t Heeft toch een half uur geduurd, de nodige diplomatie gevraagd en meerdere verduidelijkingen in ’t Frans en 100 meter verder overgedaan in ’t Engels om dan te horen dat je op een zwarte lijst komt. Het superjuiste echte officiele pasport was er niet , kon niet gescand worden en vandaar dat we de volgende keer nog meer administratieve rompslomp moeten aan de dag leggen om nog Engeland binnen te kunnen met die twee meiden. Maar geen nood, ze zijn niet genoodzaakt geweest om in de “jungle” over te stappen voor verdere pogingen het land binnen te mogen. Waar je als verantwoordelijke en ouder tegenwoordig allemaal rekening moet mee houden hé.

The cup itself.

Enorm veel volk uit een tiental landen, categorieën van soms 50 tot 75 deelnemers en dan weet je dat finale halen een prestatie wordt op zich. We hebben het super goed gedaan, iedereen draait zijn reeksen door en we mogen stellen dat we echt meedoen. We plaatsen iedereen in het eerste derde van hun categorie. Ese (werd 5° op een groep van 75) Femke, Hanna en Darwin zetten zich bij de finalisten (beste 8) en onze synchroonparen gaan alle drie de finale in. We zijn trots dat we zo vroeg op ’t seizoen al zo ver staan. We weten na de eerste wedstrijddag ook al dat we met de meisjesploeg bij de 13-14 jarigen het winnende team zijn. Maar het vel van de beer, dat moet morgen worden geschoten.

Guy Fawkes night.

Gelukkig is alles tegenwoordig duchtig voorbereid en de dagen dat we na de wedstrijd de stad doorstruinden om nog een restaurantje te vinden zijn allang voorbij. Dominiek is onze catering-specialist die er voor  zorgt dat we heel dicht in de buurt lekker kunnen eten. We moesten wel nog een paar uurtjes wachten want we konden in het drukke eethuis pas om 8 uur aan de bak. We hadden al wat vuurpeilen in het firmament ontwaard en hoorden dat het “Guy Fawkes night” was. Dus tijd voor een beetje geschiedenisles. Op 5 november 1605 was er een complot gesmeed tegen de Engelse King James 1 om het land voorgoed  terug het katholicisme terug te schenken. Ene Guy Fawkes had met enkele huurlingen een lading buskruit onder het parlement ingegraven, maar werd met het buskruit, voor het tot ontploffing kon worden gebracht, in de kelders ontdekt, gevangengezet en later na een pijnlijk (toen met foltering natuurlijk) proces onthoofd, gevierendeeld en zijn lichaamsdelen zijn over het land verspreid en aan de bevolking getoond als afschrikmiddel. Sindsdien is 5 november een beetje symbool geworden voor het protestantse Engeland en dat wordt elk jaar flink gevierd met vuurwerk en het in brand steken van stapels hout. In Gillingham lag die stapel hout (lees een 500 tal palletten huizenhoog opgestapeld) op zowat 300 meter van de zaal. Een massa volk (schatting toch minsten 8000), kraampjes, muziek en om klokslag 7 uur ontbrandt de stapel met een ongekende gloed en een warm gevoel zo iedereen dicht opeengepakt in de kille avond. Een half uur later staat de hemel in vuur en vlam met een voor mij nog nooit gezien half uur durend vuurwerk. Een kers op de taart van de eerste competitiedag.

Prijzen worden op het einde uitgedeeld.

 

Dat weten we maar al te goed. Finales, het scherp van de snee, de zenuwen wat meer gespannen en dat laat soms sporen na. In het synchroonspringen gaat Femke helemaal in de fout en weg plaats 1 of 2. We halen nog nipt plaats 4,5 en 7. Van Hanna en Femke wordt dat weer verwacht dat ze minsten een medaille binnenhalen, maar de concurrentie is er om u tegen te zeggen en ze zijn te nerveus. Jammer dat we dit niet waar konden maken, maar dit zijn Oh zo belangrijke leerscholen voor de gasten. Leren verliezen om later te kunnen winnen is toch zo belangrijk. Darwin echter lijkt een coole kikker op zijn trampoline en plaatst zich van plaats 8 naar een zilveren podiumplaats met een zeer puike oefening. Chapeau man, dit zien we graag. We zijn zo fier op ons team en ons busje was bij het terugrijden naar Dover een ware discotheek. De vering kreeg het hard te verduren en oordopjes zouden echt wel in het handschoenvakje thuishoren. We namen een ferry eerder, Dominiek ziet er berucht uit en moest op zij voor een grondige controle,  deze keer geen overbodige check-in problemen. De discobar bleef duren tot we de eersten in Waregem afzetten en ’t werd al heel stil als ik om 11 uur de deuren van de minibus thuis afsloot. Er zullen heel wat slaperige oogjes op de schoolbanken zitten op maandag, maar ’t was toch weer onvergetelijk, leerrijk en links.

 

Onze kalender:
  • 18 november                    kampioenschap van Frankrijk clubteams (la Seyne-sur-mer met ’t vliegtuig)

  • 25 november                    BOT finale hier bij ons , spring eens binnen

  • December enz                  keihard blijven trainen

     

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

Dit is een ongeldig emailadres.

Vul een onderwerp in.

Vul uw bericht in.

Veiligheidscontrole
Invalid Input

­