×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Marktaandelen

Twee keer per jaar is ’t van dat, dan is er actiedag bij de club. Eerst is er onze jaarlijkse fantastische pannenkoekenverkoop en anderzijds in ’t najaar de klassieke Kaas- & wijn avond. Doel natuurlijk, zoals bij iedere zichzelf respecterende vereniging, het vzw gehalte dermate financieel opkrikken zodat de werking weer die ettelijke maanden vooruit kan of zodat weer eens wat kan aangekocht worden om de leden te behagen. Wat me altijd weer verbaast is dat je een hele bende enorm gemotiveerde jonge mensen en ook begeleiders samen  krijgt om de klus te klaren.

Zowat de hele club was op de tweede zaterdag van februari om 9 uur al in de sporthal om de kleverkes van de club op de pakken pannenkoeken te plakken en je moest het geen twee keer vragen om te vertrekken eens iedereen zijn reisroute had meegekregen. Tegenwoordig gaat alles via een straalke in de atmosfeer en van zodra de voorraad zowat uitgeput raakt op hun ronde horen we in de sporthal de noodoproep. Dan zijn die andere zielen van corvee, wagen in extra pakskes mee en dan kom je in de door de bende aangegeven straat en dan staan ze daar te zwaaien, te zwaaien, te springen…. zo van allé jong, dat heeft lang geduurd.

Waarvoor doen ze het?

Dit jaar wordt beloven niet zo moeilijk. Een nieuwe zaal komt er aan wij van ons kanten willen dat dat piekfijn bouwwerk er ook van binnen op sportief vlak mooi uitziet. ’t Zijn allemaal springerkes en als wij hen dan beloven dat we met de centjes weer enkele nieuwe trampolines onder hun kousen kunnen schuiven, dan is ’t enthousiasme niet te stuiten. Ze zwermen uit over de Beverse contreien, hun rugzakskes volgepropt met pannenkoeken. D’één staan schuchter aan te bellen en hebben hun zinnetje uit het hoofd geleerd, d’ ander zijn durverkes en durven met wat slinkse truucjes hun waar aanprijzen en slepen hier en daar een extra eurootje in de wacht. In alle geval, we zagen ze terugkeren met flink blozende kaken, hongerig lijk wolven, met een waterval aan woorden en verhalen van hun verkoopsbelevenissen.  Dit hadden wij ook dit jaar weer niet verhoopt, zowat iedereen in Beveren blijkt het voor ons te hebben, iedereen heeft precies gekocht want om 3 uur s’ middags was de voorraad op en de kas klopte als een bus, ware het niet dat er eentje totaal vergeten was dat er nog veertig euro in haar handtasje zat, maar dat was zonder bijbedoelingen. De trampolines zijn al besteld hoor.

Selecties

Al wie zich moest selecteren voor het Vlaams kampioenschap die heeft dat al gedaan tijdens de voorbije twee selectieproeven in Merelbeke en Bierbeek. Bierbeek werd de test voor de zwaardere reeksen en daar slaagden de meesten ook weer in. We zijn gewapend voor de komende kampioenschappen. Voor het Franse werk moeten we nog een paar weken wachten omdat pas begin maart in Chauny onze eerste kwalificatie doorgaat voor het franse kampioenschap.

Simon heeft ondertussen het clubrecord moeilijkheid verbeterd en draaide op training een 14.1, momenteel ongeëvenaard. Marie is dan weer bijna het jongste record op haar naam te zetten, ze zal binnen geringe tijd als 11 jarige een 9.9 optekenen, en ik ben er zeker van dat niemand haar hier in België dat ooit voordeed. We zijn weer goed op weg, de motivatie is er, de leute en dan is werklust en doorzettingsvermogen zo gewoon dat alles prima vooruit gaat.

Een plezier voor iedereen.

Sporthulde

8 van onze atleten waren eind januari te gast op het Waregemse stadhuis voor de jaarlijkse sporthulde. Allemaal waren ze ofwel Belgisch, Vlaams en West-Vlaams kampioen en daarenboven nog enkelen met de Franse tricolore getooid, laat staan de prachtige internationale podiumplaatsen of finale. Een stemmige bedoening, prachtig geregisseerd door de sportraad en –dienst, maar het was sportschepen Chantal Coussement die voor mij de echte hulde kleurde. Zij brak in haar openingsspeech een lans voor datgene waar wij al vijftig jaar voor staan: DE JEUGDWERKING binnen een toekomstgericht sportdenken in de stad. Die stad heeft al jaren iets met volwassensporten: met name “Waregem koerse” en “den Essevee”, maar deze keer ging alle aandacht, en dat zal ook voor de stad een thema zijn voor de toekomst, naar al die jongelui die binnen enkele jaren die volwassenen zijn die den boel moeten doen draaien. Dat vertaalt zich natuurlijk ook in het beleid dat vooral toekomst- en jeugdgericht zal zijn met nieuwbouwen en jeugdacties. Chapeau voor ’t stad die ongeacht de soms totaal tegenstrijdige gazettenpraat toch zijn doelen zowat min of meer binnen de gestelde timing wil en kan realiseren. ’t Gaat vooruit en dat is ’t voornaamste en daar is iedereen content mee, criticasters niet te na gesproken.

 

Onze kalender:

5 maart                       eerste selectie Frankrijk in Chauny
19 maart                     internationale Flower cup in Aalsmeer (nabij Amsterdam)
26 maart                     Vlaams kampioenschap in Mortsel

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­