×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Ludmilla 2

Geen herkenningspunten, niet de minste gelijkenis en zeker niet de stuurse Russische Queen of Russian coaches,… nee de Ludmilla die met haar jong team afgezakt is naar onze Internationale golden River Team cup was een goedlachse, zelfs behoorlijk Engels pratende jonge Letse trainster die ondertussen ook al een dochter van 15 heeft die in haar nog jonge land (Letland is pas sinds 1991 een onafhankelijk land en ook lid van de Europese unie) momenteel juniorenkampioene is. Fijne kennismaking voor ons en voor haar bij deze gelegenheid.

Zij wenst in haar land, waar ze momenteel de enige deftige trampolineclub in de regio van de hoofdstad Riga runt, de springsport behoorlijk uit te bouwen en daarom probeert ze her en der aan internationale tornooien deel te nemen. Ze zijn met een mooie medaille naar huis gekeerd, weliswaar niet om het super resultaat, want ze weten dat ze nog een hele weg moeten afleggen, willen ze meedraaien op hoog niveau, maar ze hadden de jongste deelnemer mee en die deed het niet onaardig. De negenjarige Dmitrijs Logacovs stond maar al te fier op ons podium, ook al wist hij niet echt wat hem overkwam, maar ‘k ben ervan overtuigd dat de mooie medaille boven zijn bed hangt en dat hij elke avond indommelt met de hoop opnieuw te mogen deel uitmaken van zijn team uit Letland bij een volgende team cup. Wij zagen ze in alle geval graag komen.

Schoon volk…

Zien en gezien worden, op velerlei gelegenheden, en ook in onze sporthal op 22 oktober. We hadden er beter een fotoreportage voor de Flair of Karaat van gemaakt. Voor de organisatoren van onze Team cup was het echter een zoveelste pluim op hun puike werk. WTV tekende paraat met een mooie reportage, het kruim van onze stedelijke politiekers genoot van een daverende finale en ook de vertegenwoordigers van de provincie brachten een heildronk op de prestaties. Sportdienst, sportraad van stad en provincie, leuk om kennis te maken. Nagenoeg al onze sponsors vervoegden dit kransje en zagen dat hun bijdragen zeer goed besteed werden. Last but not least tekende Ward van de gymfederatie present om de ceremonie protocolaire te kleuren. De stad stak ons een flinke riem onder het hart door zowel logistiek als financieel (dit moet nog komen via de jaarlijkse subsidiering) flink te ondersteunen. Nogmaals werd tijdens de receptie voor de finale nog door de Burgemeester Kurt en zijn naaste medewerkers Rik, Jo en Christophe beaamd dat de grondwerken voor de nieuwe sporthal nakende zijn. Dhr Claude Croes (burgemeester van Deerlijk en provincieraadslid) luisterde met veel belangstelling naar onze filosofie rond de hele trampolinewerking en beloofde de nodige spoed te steken achter de provinciale steun voor het bouwproject. Met ander woorden, onze “team cup” brengt heel wat mensen op de been en daar zijn we toch wel fier op.

Nog schoner volk…

Onze sportarena was omgebouwd tot een ware schouwburg met heel wat acteurs die het beste van zichzelf gaven. De zitjes waren volzet, de bar draaide op volle toeren. Het was een editie om duimen en vingers af te likken. Er werd gestreden op het scherp van de snee. Alkmaar (NL) kwam om zijn titel te verdedigen, Levallois (FR) om na drie tweede plaatsen op een rij toch niet de eeuwige Zoetemelk te willen zijn, ons eigenste jonge teams wilden kost wat kost de finale bereiken om onze opmars van de jeugd te bewijzen.

Ons eerste team was toch nog een beetje gehavend, daar Simon pas een weekje vooraf de trainingen vanwege een armblessure kon hervatten. Dus Sieme sprong wat eenvoudiger en lager, maar dit was geen excuus, de vierde plaats bleek voor ons de juiste uitslag. Acht teams op scherp betwisten uiteindelijk de finale. Uiterst spannend tot de laatste seconde, dit is wat een echte wedstrijd in petto moet hebben om iedereen vooraan op zijn stoel te laten zitten. Tot de laatste seconde, inderdaad, want het was uiteindelijk de wereldkampioen bij de juniors (in het synchroonspringen weliswaar) Redha uit Levallois die als allerlaatste moest aantreden en die met slechts het miniemste verschil zijn ploeg voorbij Alkmaar loodste. Denderend, huiverend, fantastisch, geen enkele regisseur krijgt het vooraf neergeschreven, maar dit was het neusje van de zalm.

Feilloos parcours...

Voor organisatoren staat of valt een evenement met de timing, de techniek en de “schwung” waarmee alles wordt gebracht. Het moest en zou een huzarenstukje worden die ‘Team cup’. Op alle vlakken wilden we iets neerzetten waar naar opgekeken zou worden. Dieter, Jan en Stefaan loodsten al hun pc’s en tijdsmeters doorheen een strakke tijdstabel, met een precisie waar we uiteindelijk nog drie minuten over hadden op ons nauwste schema. Bieke, Sara en Marie, onze getalenteerde ontwerpsters van unieke medailles in keramiek, zorgden er zelfs voor dat op het podium de atleten bijna vochten voor de juiste figuurtjes, en Alex, Chantal en Sofie hadden voor iedere atleet nog een geschenkenpakket waardoor niemand zich een verliezer waande.
Het voorbereidend werk van de trainers kan en mag niet vergeten worden. Drie maand is met onze jeugd extra getraind naar deze editie en voor ons was dit de ultieme voorbereiding voor het komende seizoen, ze zijn gewapend onze trienen en onze jongens, wacht maar.
Nathalie Pontignie zette met kunstige verfstreken ons “SP.ART” project op de rails en binnenkort zal het unieke, in de sporthal tot stand gekomen met de medewerking van alle atleten, trainers, helpers en begeleiders, kunstwerk een ereplaatsje krijgen in de nieuwe trampolinehal. Onze Wall of Fame krijgt al gestalte.

Hoed af voor al deze mensen en ook voor diegenen die er waren, genoten en bij deze mee zijn opgenomen in mijn hulde aan de Golden River Team cup.

En dan….Tijd voor … de volgende uitdagingen

12 november     Selectie proef voor het Euro. Kamp. schap voor Simon en Sara
20 november Demonstratie op de Fête Départemental in La Grande Synthe
27 november Finale Belgian Open Trampolinewerking in Tubize
10 december Championnat de France par équipe in Boulogne sur Mer

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­