×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Mijmeringen… 

Hier zit ik dan, hartje Parijs, Hotel Mercure ergens langs een drukke boulevard. Alleen en dat ben ik niet gewoon. Als we Frankrijk binnentrekken zoals we al zovele keren hebben gedaan, dan is dat met een bende jonge gasten en meestal met een hele rij wagens van meetrekkende ouders. Maar nee, deze keer ben ik er alleen moeten op uittrekken. Vorig weekend nog reden we  op de voorlopig zowat enige wintermorgen van dit seizoen over de golvende heuvels richting Reims naar het kleine plaatsje Chauny. Vandaag stond ik in tochtige stations van respectievelijk Harelbeke, Kortrijk, Lille Flandres en een dik uurtje later in “la gare du nord” in de lichtstad. ‘t Kan allemaal snel gaan dezer dagen. Parijs klinkt altijd frivool, ’t is uitgaan, ’t is genieten, maar ik moet het deze keer niet over die boeg gooien.

Terwijl ik twee dagen lang over de reglementen en de examenvragen gebogen zit, samen met mijn collega’s hoofdjury’s van de franse federatie, trillen onze springers op hun benen, (ook al hebben ze al meer zenuwen gehad dan dit) voor hun eerste selectieproef voor de gymfed Vlaanderen in Dendermonde. Het doet raar, wetende dat je hele bende thuis bezig is en jij buigt je hier “tout en français” tijdens het jaarlijkse jurycolloquium over het nobele doel om volgend jaar nieuwe juryleden te kunnen opleiden. Vrouwlief zal de kiekens en de hond maar eten moeten bezorgen dit weekend.

Straks gedaan met tellen 

Inderdaad, binnenkort kunnen we ze nog op twee handen tellen, de keren dat we die verdomd zware toestellen moeten openplooien. ’t Nadert nu met rasse schreden. Als dit blaadje in de brievenbus belandt, dan zal in Beveren –centrum vermoedelijk al de MACADAM een paar keer gedaverd hebben. Een paar mastodonten van kranen en vrachtwagens zullen (althans nu hopen we dat die winter helemaal niet meer stokken in ons wielen steekt) de grote pleine achter de sporthal komen omwoelen om de eerste betonkwak te storten van onze trampolinehal. 15 februari moet de eerste spadesteek gebeuren en dan is het nagenoeg in een vijftal maanden helemaal geklonken. Wie weet springen we in ’t groot verlof onze eerste salto’s al in onze unieke Olympische trampolinehal. Kurt, Rik en Chantal, de drie grote musketiers van ’t stad Waregem waren helemaal nog niet zat als ze dit op onze nieuwjaarsreceptie uit de doeken hebben gedaan. Nu is ’t menens bij hen en bij ons. ’t Jaar kan al niet meer stuk voor Lenig en Vlug. By the way beste Beverenaars: een gezond 2012 voor iedereen en kom maar ne keer kijken als ze daar in ‘d aarde wroeten, en als ge daar ’t geluid van een pauw hoort, dan zijn dat de leden van ons bestuur die daar rondwaren en die zo fier zijn dat iedereen ’t mag weten.

Krak Forcé

Nog zo’n gezegde in onze contreien. Iets om te beamen, dacht ik zo. Wie doet dat allemaal. Ik heb er zowaar een fel “WIJ” gevoel bij. Met die “WIJ” bedoel ik heel wat mensen. In de eerste plaats danken “wij” onze uitstraling aan de resultaten die we jaarlijks neerzetten met onze atleten en met onze vijf kampioenen van Belgie, onze zes Vlaamse kampioenen en drie Franse titels, zonder nog te spreken van al de ereplaatsen op internationale en nationale wedstrijden. Daar staan we torenhoog boven gelijk welke andere club in ons land. Daarbij hoort een sterk trainersteam dat dit jaar nog uitgebreid is met enkele jonge maar hoog gekwalificeerde en gemotiveerde trainers. Dit is al WIJ +WIJ.

Voeg daarbij een volhardend bestuur met daar rond onze “losse” medewerkers bij al onze activiteiten. Zo “los” zijn ze dus niet meer, want menige sympathisant  biedt steeds weer zijn diensten aan tijdens onze organisaties. WIJ+WIJ+WIJ. Sinds een paar jaar krijgen we daarenboven nog zoveel aandacht van ons stadsbestuur met daarmee gepaard gaande extra-sportievelingen die het zo nodige budget voor al onze esbattementen helpen aanvullen en we zitten ondertussen aan WIJ X 5. Zoiets moet ge verdienen en dat vergt al meer dan 50 jaar ne grote Krak Forcé van al die vrijwilligers. Een eresaluut aan iedereen die ons naar dit uniek jaar 2012 heeft geloodst.

Laat ze niet in de kou staan… 

Beste Bevernaars, februarimaand, pannenkoekenmaand. In de winter mag er altijd een paar calorieën meer worden ingeslagen en we weten dat jullie dat allemaal graag doen. We komen weer aanbellen hoor. Op zaterdag 4 februari zal je onze jonge gasten met de lekkere flensjes aan de deur hebben. Wees gul en geniet van de unieke “lenig en vlug” pannenkoeken van. Op voorhand  ne ferme merci en laat ’t jullie smaken.

Onze kalender:

7-8 januari Juryopleiding door Lipi in Boulogne sur mer
14 januari Nieuwjaarsreceptie in de sporthal
15 januari Eerste selectieproef voor Frankrijk in Chauny
21-22 januari Jurycolloquium in Parijs voor Lipi
22 januari Eerste selectieproef voor gymfed Vlaanderen in Dendermonde
4 februari Pannenkoekenactie voor nieuw materiaal in onze nieuwe sporthal
18 februari Championnat du zone nord: 2 ° selectieproef Frankrijk in Le Portel

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­