×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Crisis…

“Rating bureaus”, niemand die daar twee jaar terug heeft van gehoord, en nu is ’t dagelijks van dat op ’t journaal. ’t Is blijkbaar crisis volgens die bureaupietjes, en zij draaien de hele economie in de soep. En iedereen gelooft het blijkbaar, alle prognoses voor de “business” en de “euro” lopen in het negatief en elke politieker heeft het over snoeien en besparen. Ewel, waar wil ik nu toe komen. ’t Is Paasverlof geweest en van crisis heb ik helemaal niets gemerkt. ’t Was wel eventjes een paar weken springerscrisis op de extra trainingen die we elke vakantie inlassen om het peil nog wat hoger te brengen. De één zat aan zee, de ander op Tenerife, de andere in Egypte of nog veel verder en het deelnemersveld van onze trainingen stond zowat op een “halfke”. Hmm “Crisis”, waar dan???. Nou niet getreurd, als ze terug in ’t land zijn dan is dat net op tijd om opnieuw uit te slapen op school, want iedereen is toch zo vermoeid van al dat reizen.

Play offs

Ook weer zo’n term die we al een paar jaar in de mond moeten hebben. Het wedstrijdseizoen is zowat voorbij, de strijdbijl begraven, “cash” is binnen en de bekers zijn helaas niet in Kortrijk terecht gekomen. Voor ons echter nog helemaal geen play-offs, we hebben nog een paar klassiekers achter de kiezen te slaan. Eerst is er volgende zaterdag de komende halve finale van het kampioenschap van Frankrijk in Melun (een zijstadje van Parijs) en met slechts één keer slapen daartussenin moeten we helemaal de andere kant op naar het Limburgse Eksel om er op zondag het Belgisch kampioenschap te betwisten. Daar is het weer één tegen allen, want Beveren is altijd de gedoodverfde favoriet omdat we overal zo massaal aan meedoen. Gelukkig is er de laatste jaren telkens wel één of andere enkeling in elke categorie uit een andere club die ons de strijd voor het goud wat bemoeilijkt, maar dat maakt het ook weer wat spannender. De halve  finale is voor ons dan weer de ultieme selectieproef voor het voor ons toch echte werk:  “le championnat de France” waar we nog een maand extra oefentijd voor hebben. Rodez spreekt nu al tot onze verbeelding. Daar gaan we voor.

Sverige

Wie het taaltje nog nooit heeft gehoord of gezien, weet niet dat dit het opschrift is van de trainingspakjes van de Zweedse nationale ploeg, dat we al jaren op menige internationale bedoening zien. We gaan met een select groepje meedingen in de maand mei aan de Frivolten cup ginder boven (op de landkaart althans). Herrljunga ligt op een 100 tal km van Göteborg en daar vliegen we halverwege mei heen. ’t Lijkt of we er nooit genoeg van krijgen, maar  waar we ook komen, proberen we diezelfde mensen ook te lokken naar onze stages en wedstrijden. Vandaar onze drang om er geweest te zijn. De Frivolten cup bestaat al jaren en Miet was er ooit ( toen ze nog in Engeland studeerde en met haar Engelse club erheen trok) tweede bij de seniors. Er zijn zo van die vaste waarden in het springen, de Nissen cup in Zwitserland, de Flower cup in Nederland, de Niederrhein - en Grenzland cup in Duitsland en zo ook de Frivoltencup en natuurlijk begint onze “Golden River team cup” ook al op het lijstje van de mee te maken evenementen te staan. Er geweest zijn is niet het eerste doel, maar vooral, waar staan we tussen al dat buitenlands geweld. Dit is wat we weerom willen ervaren.

Misschien komen we terug en praten we met de gekende EU klank. Zo van: weu zeun veun Beuvereun en zeun weur euns op reus geweust.

Onze kalender

Weekend 1 mei ½ finale in Melun (Franse competitie)
Belgisch kampioenschap in Eksel
Weekend 6 mei BOT competitie  2e selectieproef bij ons in Beveren-Leie
Weekend 17 mei Frivolten cup in Herrljunga (Zweden)
Weekend 1 juni Championnat de France in Rodez

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­