×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Marco Borsato

Zijn dromen bedrog? Dromen hoeft niet meer. Verlangen ook al niet. 't Is gebeurd. Hij staat er, de Taj Mahal voor de trampolinesport. En waar? In ons nietig Beveren-leie. Hoe lang is dit een geheugenspinsel geweest? Wie had dit ooit gedacht? Wie zei ook alweer: als je op 't juiste moment, op de juiste plaats, de juiste mensen ontmoet, dan kan alles verwezenlijkt worden? Dit is realiteit. Zondagmorgen 2 september ben ik enigszins met een lichte Jef Van Uytsel kop opgestaan, de te snel bijgevulde receptiedrankjes na de inhuldiging van de sporthal eisten hun tol.

Anderhalf uur later stond ik alweer op Beveren-plaatse in onze nieuwe home. Als je alleen bent dan kan je tenminste alles eens beter laten doordringen. Is dit de plaats waar we alweer uren en uren zullen vertoeven tussen het jong geweld dat ziek is van springen?

Geen spiergebal meer om toestellen open te zetten, gedaan met slepen van matten. Alles mag en zal blijven staan. 'k Heb eventjes een kreet van immense opluchting en contentement moeten onderdrukken.

Architectuur

Lichtvoetig, ruim, hoog, luchtig en helder, met een  eigentijdse look en volledig goed ecologisch geïsoleerd. Van op de kerkdreef ziet ze er niet zo hoog uit maar ze ligt licht verzonken in de glooiende heuvelrug van "den Haverhill", de iets verhoogde kouter van weleer. Eenmaal binnen ben je verrast door de hoogte en vooral door de helderheid. Dit wordt een feest om hier te trainen. Nu nog een passende naam vinden die aansluit bij 't Klokhuis, den Averul en de Kernelle. Wie ideeën heeft, laat maar weten op onze site.

Finefleur

Begonnen met de eerste spadesteek op Valentijnsdag 2012 en op zaterdag  1 september in de vooravond gaat ze al open. Symbolischer voor een begin van iets nieuws kan niet gekozen worden. Veel scholieren haten die datum. Beveren-kermis, the socialising place, en iedereen stroomt onze zaal binnen en is onder de indruk. Ze waren niet te laat, alle prominente koppen van de provincie en de stad. Zelfs de gouverneur tekende present. Hopelijk vergeeft hij onze minieme fout: de provincievlag omgekeerd aan de muur. Rik Soens glunderde, hij had er evenzo zo lang naar uitgekeken en zag dat "lenig en vlug" weer alles uit de kast had gehaald (zoals altijd) om er een feestje van te maken. Mooi opgetut die zaal, prettige indeling en iedereen op zijn Paasbest. Drie korte speechkes en dan kon het geweld losbarsten. "Going to the top" : het thema van onze inhuldigingsshow door ons eliteteam gebracht. Denderend, rytmisch, spectaculair met een kleine tussenpauze overgaand naar verfijnde trampolinestunts met een daverend eindshot van onze beste atleten. "Nooit gezien" beaamden velen toen de glazen sprankelend geleegd werden, toen de duizenden heerlijke toastjes gemakkelijk weggleden tijdens drukke gesprekken over sport en politiek. In de twaalfjarige provinciecarrière van mevr. Titeca, onze gedeputeerde voor sport, scoorde deze inhuldiging bij de top drie aller tijden van haar meegemaakte openingen. Weerom een pluim voor ons team. Een herinneringsplaat zal eeuwig prijken in "onze" hal.

Nog veel werk te doen

Helemaal af is ze nog niet. Enkele werkjes zijn nog niet voleindigd, maar dat gebeurt kortelings en ook enkele aanpassingen zullen om veiligheids - en technische redenen nog moeten worden uitgevoerd. Het volledige sanitaire - en verwarmingsblok worden eerstdaags in een tweede fase aangevat. Maar dat was ook zo gepland. Iedereen content. Alle aannemers hebben de planning  punctueel uitgevoerd en waren te strikken voor kleine wijzigingen. Het architectenbureau heeft alle werken zorgvuldig getimed en begeleid. Wij kunnen alleen maar dankbaar zijn. Nu is het aan ons. Op zondagavond 2 september hebben we de zaal in haar zowat definitieve configuratie klaargezet om ze hopelijk het hele jaar door niet meer te moeten wijzigen. De valput is in extremis voor de inhuldiging dicht gelegd want al die prominenten moesten een mooi zicht hebben. Die wordt in de komende maanden weer opengebroken om er naar eigen creatie een veilige leerput van te maken. Onze berging gaan we ook aanpakken zodat iedereen gemakkelijk zijn spullen terugvindt.

En dan het echte werk

't Is nu aan ons. Wij moeten het nu ook nog meer waar maken, nog betere resultaten, nog meer podiumplaatsen en records. Toch hier maar even bij vermelden dat we van de meer dan tweehonderd Franse trampolineverenigingen uiteindelijk een vierde plaats in de nationale rancking hebben gescoord op het einde van het seizoen. Onze hoogste plaats tot nu toe, ook al zaten we al jaren binnen de top 10. In België staan we al decennia op nr 1.

Wat het komende jaar brengt, 't is gissen, maar een toeloop mogen we zeker verwachten. 't wordt weer druk, maar de grote stress en drukte van enkele maanden bouwen en wachten is al helemaal van mij afgegleden.

Onze kalender

Vanaf 3 september trainen in de nieuwe hal
15 september Sport&cultuurmarkt in Waregem (op de Esplanade)
15-16 september jurycolloquium in Bourges voor Lipi
En verder zien we wel

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­