×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Start to run…

Je kan ermee beginnen, de zon priemt met zwakke goesting door de nevels van de broze ochtend waar sluiers van rijm op takken en  uitpriemende bladknopjes nog een poging doen om de winter nog even vast te houden, en toch,…. waar kan je nu mee beginnen?

U herinnert zich een koude lichtmisochtend op een zaterdag begin februari. U wordt uit bed gebeld of je bent net een lekkere kop koffie aan het koesteren om je handen wat op te warmen. De voordeur open en daar staan een stel blozende jonge gasten je een paar pakjes pannenkoeken aan te prijzen. ’t Zijn de lekkerste van de streek en u weet ongetwijfeld dat u er onze vereniging weer een leuke extra “boost” mee geeft. Tegen de avond zijn ze alweer opgesmuld en dan denkt u mijmerend bij een lekker glaasje wijn of een late koffie… verdorie al die wintermaanden, ’ t zijn vetmestmaanden, ik voel wat kleine handgreepjes ter hoogte van mijn heupen, ‘k moet toch goed voor de dag komen als de lente kriebelt. En dan zie je ergens een advertentietje van “ Start to run”. En je besluit staat vast, ‘ik ga sporten’….. voilà dat dank je weeral aan Lenig en vlug. Hoe aanstekelijk kan een pannenkoek toch zijn om ook jou lichaam weer wat af te peigeren.

Merci om dankzij onze actie toch ook weer flink buiten te komen.

 

La côte d’ Opale

Niet zo ver van huis en elk jaar weer een stralende zon ergens in februari. De zee rolt zijn licht schuimende baren uit over een verre zandvlakte. We zijn weer in Le portel, dat kleine vissersdorpje net naast Boulogne-sur-mer. We komen er graag, ’t lijkt altijd wel een weekendje vakantie. Het hotel F1, in de troosteloze sfeer van een “ Zone industriel”, is ons onderhand al bekend en de gerante “jeunt” ons altijd weer wat zaterdagavondrumoer als we met de meereizende ouders (soms zijn we een klein reisburo) een klein gezellig sfeertje in de inkomhal organiseren. “La douce France” denken we dan, maar in ons achterhoofd (zeker van de trainers) is er altijd wel de wedstrijd van morgen aanwezig. De datum kwam dit jaar wel wat ongelegen. Soms komen onze krokusvakanties niet overeen met die van onze zuiderburen, en deze keer was zowat een derde van onze springers net de avond ervoor terug van skivakantie of krokusuitstap en hadden ze zodoende de extra trainingen van het verlof gemist. Toch wisten sommigen zich toch nog voldoende in de juiste bochten te wringen om er de nodige selectiepunten voor het nationaal kampioenschap uit te peuren. De computer moet tijdens deze schrijfbeurt nog wat chipwerk uitvoeren om de juiste uitslagen uit te printen en dan weten we weeral hoeveel er al op ’t lijstje staan voor “ le moment suprème” in juni. Toulouse is dan “the place to be”. In concreto hebben we al twee minibussen vol.

Eeklo

Het Oost-Vlaamse stadje met de hoogste kerktoren van die provincie is gaststad voor de derde selectieproef in onze eigen contreien. Normaal moeten wij enkel bevestigen en moeten alleen onze Hogere School- en Uniefstudenten nog hun kwalificatie halen. Dit moet zowieso haalbaar zijn, daar maken we ons geen zorgen over. Ondertussen zijn we al in volle administratieve voorbereiding voor onze vijfde “Golden River Team cup” van oktober, maar dat is nog veraf. Toch zijn er vooral nu de nodige contacten te leggen en uitnodigingen te versturen. We gaan er werk van maken om ook dat weer een prachtige organisatie te laten worden. De Flower cup halverwege maart wordt de ideale gelegenheid om de hele wereld onze organisatie te laten kennen en aldus het kruim van heel wat landen naar ons toe te lokken. Beveren-Leie wordt dan weerom eventjes de hoofdstad van het trampolinegebeuren in ons land. Maar er is nog ‘oooh’ zoveel werk aan de winkel.

 

Onze kalender

22 februari                  derde selectieproef voor de gymfed in Eeklo

16 maart                     Internationale Flower cup in Aalsmeer Nederland

16-17 maart                Vlaams kampioenschap synchroon en individueel in Oostakker

26 oktober                   5e Golden River Team Cup

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­