×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Weekendje vol

Derde weekend van maart is kiezen,… ongewild, maar keuzes moeten gemaakt worden. Voor veel studentjes in de humaniora zijn dit hersenkwelsels, examenperiode, stress en meerdere vermoeide ogen. En toch, we gaan er weer op uit. Onze oudsten kozen voor de oermoeder aller wedstrijden. De legendarische Flower cup in Aalsmeer, een steenworp van Amsterdam. 

De twintigste editie van  hun tweejaarlijks evenement lokt alweer deelnemers van over de hele wereld. Deze happening mag gerust gecatalogeerd worden als de "oermoeder" aller trampolinewedstrijden.
De overige springers moeten een weekendje blokken goed indelen omdat op zaterdag en zondag de Vlaamse kampioenschappen geprogrammeerd zijn. Niet ideaal zo midden in de toetsenperiode. Zaterdag wordt er gesynchroniseerd gesprongen en op zondag vervoegen onze hollandgangers de rest van de bende in Oostakker voor het individuele werk. Duimen maar voor een goede afloop.

Oermoeder der competities

De inrichters van de Flower cup komen we al zowat dertig jaar overal tegen op internationale competities. Ron, Rien en Petra verwelkomden ons her en der met: Nou, daar zijn die Belgen weer, en nu spreekt Rien (ondertussen op pensioen) me als "Ouwe Belg" aan. Vroeger gingen we met een sporttas en een slaapzak op wedstrijd, want toen werd heel goedkoop gelogeerd in de plaatselijke sporthal, rolde je 's morgens je slaapzak op, legde valmatten rond de trampolines en ging in het nabije parochiezaaltje een leutig ontbijt nuttigen, om een halfuur  later opnieuw in de sporthal de wedstrijd aan te vatten. Nu moet alles minstens twee maand op voorhand gereserveerd worden, moet je vijf maal alles per mail bevestigen en inloggen en zoek je zelf een logies in één of ander hotel. Waar zijn die padvinderstoestanden van vroeger, 't was soms hilarisch, soms lastig, soms heel vermoeiend als iemand 's nachts over je heen strompelde om in 't donker de toiletten te vinden. Maar goed, we gaan met onze vier   naar de bloemenstad. Een deelnemersveld bestaat er zowat uit reeksen van minstens 70 springers. Wil je daar, in een hectische opvolging de hele dag door bij de beste eindigen voor een superfinale ,dan moet je goed zijn, moet je zeer stressbestendig zijn en gewoon super je oefening doen. Voor die finale plaats, daar gaan we voor.

 

Oldtimers

24 landen waren er in Aalsmeer, sommigen zaten meer dan een etmaal op de vlieger.
Je loopt er zowat je hele loopbaan terug tegen het lijf, enerzijds de springers waar je vroeger ook mee in competitie zat, anderzijds die oldtimers die het maar blijven doen om de jeugd tot sporten op hoog niveau aan te zetten, en dan de nieuwe generatie die toch soms wel opkijken naar die Oldies die er nog fit en fris bijlopen. Rien, Ron en Petra uit Nederland, Bruce Craig, vroeger soms in schotse rok, Bo Tureby uit Denemarken en Marcel Verstraeten ,ook nen Hollander, zijn zowat de mannen die de middenmoot op grote tornooien uitmaakten toen ikzelf nog meesprong op grote internationale wedstrijden. Ons viertal ging onderling in de clinch en wie het haalde voor de anderen kreeg geen medaille maar werd een drankje aangeboden, zo onder ons. Dimitri uit Rusland traint nu een Amerikaanse Hihgschool ploeg. Yurgen uit Duitsland traint ook zijn eigen clubje in Berlijn.
Frans Dammers een flinke zeventiger kwam mij nog eens vertellen hoe hij me in Polen flink onder mijn voeten gaf omdat ik mijn “Poten” moest strekken. Een raad die me de rest van mijn leven is bijgebleven. Vele anderen ken je van bij de jurycursussen of wedstrijden en het is bijpraten rond de koffietafel. Steve uit Wales, Cyril uit Parijs, Vladimir uit Tjechie Klaus uit Zwitserland en Ludmilla uit letland; Plezant als Belg dat je wat talen machtig bent. Iedereen kan daardoor een praatje slaan en meteen nodig je ze dan uit naar onze volgende Team cup in Oktober. Wat zijn die wedstrijden toch aangenaam, en ondertussen….

 

Finaleplaatsen in zicht

Hoe brengen we het ervan af. Behoorlijk goed ging het. Joni had met haar tiende plaats op 83 deelnemers meteen een finaleticket. Laura  voor het eerst bij de seniores dames klasseerde zich in de middenmoot maar is goed bezig. Sara had flink wat traantjes om haar 11 de plaats, net die plaats die niemand wil, geen finale, en Simon bij de 48 senioren heren zette een super eerste reeks neer waarmee hij als tiende de tweede reeks aanvatte, maar toen ging het mis. Ontgoocheling dus, maar we hebben met Joni onze traditie verdergezet en hebben altijd iemand in finale bij deze prestigieuze wedstrijd. Ze is uiteindelijk zeer mooi vijfde geworden op een haar van het podium, maar ’t zou misschien te mooi zijn geweest.

Snel naar huis want Oostakker is de volgende wedstrijdplaats.

 

Synchroon Vlaams

Door onze deelname aan de Flower cup was ons deelnemersveld flink uitgedund voor het Vlaams kampioenschap synchroonspringen. Vier formaties konden daardoor niet deelnemen, alsook één koppeltje dat met buikgriep onder de dekens zat.

Dan maar onze andere troeven uitspelen en dat waren Jolien en Meredith die met glans de juniorenbeker mee naar huis namen.

Een dagje later op zondag is het individuele werk van doen. Goed gedaan ook, maar ’t is leuk dat de medailles zowat over alle beste clubs worden verdeeld, ook al hadden we het volledig junioren podium bij de meiden. Joni en Paulien verdienden brons en zilver bij de seniores en beloften. Op naar ’t Belgisch binnen een dikke maand. Nu alweer flink trainen voor onze halve finale van Frankrijk in Amnéville, en daar kijken we echt naar uit;

 

Onze kalender

 

6-7 april                      ½ finale van Frankrijk in Amnéville

8-12 april                    jeugdsportkamp in de sporthal en trampolinehal

4-5 mei                       Belgisch kampioenschap

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­