×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

In een kadertje

De vijfde van de Golden River team cup mogen we inkaderen. We zoeken echt naar de perfectie. Ook al hangt in mijn buitentoilet al jaren een oude kaart met daarop de wijze spreuk:  "Perfectie is zeer zeldzaam", die perfectie hebben we organisatorisch zeer sterk benaderd. We slaagden er zelfs in om het geheel bijna een uur vroeger te eindigen omdat het unieke scoresysteem zo snel werkte. Op vier verschillende plaatsen floepten 6 seconden na het vingertoetsen op de "wireless tablets" grote schermen aan met daarop de individuele uitslag, de individuele rancking, de ploegenrangschikking en het ploegpuntenaantal, netjes gekleurd met het vlaggetje van het land van oorsprong. In de bar konden klanten en medewerkers meehoren wat er in de zaal geschiedde en zagen ze op een beamerscherm eveneens de opvolging van de wedstrijd. We hebben er maanden naar uitgekeken, Jan heeft er zijn grijze cellen mee gefolterd en enkele extra grijze haren van bij gekregen, maar de ICT prestatie die hier geleverd werd is minstens vergelijkbaar met het systeem dat bij wereld- en Europese kampioenschappen wordt gebruikt.

Feilloos heeft het gewerkt, hopelijk hebben ze er bij onze federatie eens oog voor, want hun systeem faalt al vier jaar grandioos, tot grote ergernis van iedereen. 

Toch iets te laat...

West- Vlaanderen- door mensen gedreven”- dat wel, maar de madam die er zou zijn voor de uitreiking van de prachtige trofee - de provincie heeft zijn schouders terecht onder onze organisatie gezet - had haar mail en een ingesproken berichtje op haar persoonlijke GSM niet goed gelezen en kwam aan toen het podium al zo goed als helemaal was afgebroken. Jammer want de kristallen trofee had helemaal niet misstaan  bij de hulde van de kampioenen. Dit was het enige minpuntje dat we konden bedenken bij onze organisatie, of toch….Ja er was wel nog iets,… de medewerkers hadden zo hun best gedaan om spijs en drank, gebak, koffie en thee te voorzien voor al die atleten, begeleiders en sympathisanten, maar we zijn alweer tot de ontdekking gekomen dat in zee gaan met een aantal "Hollanders" nooit goed is voor de kas. Die mensen brengen zelf alles mee en doen zoals men het hier zegt geen "tère". Goh ja, de kippen zullen er wel bij varen. Financieel wordt het geen hoogvlieger maar daar is het ons nog nooit om te doen geweest.

ABBA:

The winner takes it all. Op de jury- en coachmeeting had ik de trainer van "Triffis Alkmaar" wat gejend. Hij is er al voor de vierde keer bij en drie keer ging hij al met één en andere medaille aan de haal. Ik raadde de concurrentie op de vergadering aan om extra hun best te doen zodat het eremetaal niet weer naar de "Sven" en zijn trawanten ging. Hij was een beetje gebeten en zij dat de juryleden toch niet op voorhand wat extra richtlijnen in die richting behoefden, maar hij vatte het toch als een leuke toespeling op. In Alkmaar, de kleine gemeente die zowat tussen het Purmerend van Wim Sonneveld en Den helder van Rob De Nijs zijn Jan Klaassen in de provincie Noord-Holland ligt, is sinds een paar decennia een degelijke trampolineclub gehuisvest met een steeds sterker aangroeiend palmares. Het team van Sven Mooij met Maxim,  een deelnemer die aan de wereldkampioenschappen mag deelnemen en aangevuld met drie mensen die ook de jeugdwereldkampioenschappen in Bulgarije dit jaar betwisten was oersterk en wist zich al zeker van de eindwinst na hun derde springer in de spannende finale. Glunderend stonden ze op het podium nadat Maxim ook al de trofee voor de hoogste moeilijkheid en de hoogste uitvoeringsscore in ontvangst mocht nemen.

Hoogezand en Heerenveen

Zowat heel Nederland en ook een stukje Frankrijk is afgekomen naar de Leiestreek. Zuid-Beveland ofte ook Zeeland met Goes, Hoogezand uit de provincie Groningen en helemaal uit Friesland was de schaatsdolle stad Heerenveen langsgekomen. Sterk bier allemaal, ook al is Heineken maar kattepis vergeleken met ons schuimend gerstenat van een oerkwaliteit. Parijs, lichtstad, maar ook sportstad, schenkt ons al bij alle edities de ploeg uit Levallois die met het zilver ging lopen. Wij schreven drie ploegjes in , dat mag van ons eigen reglement als inrichter. We hadden veel verwacht en 't is ook bevestigd: onze A-ploeg heeft tot op de laatste sprong in de clinch gelegen met de Parisiens maar moest toch de duimen leggen. Brons is mooi. Ook onze jeugdige andere ploegjes deden het schitterend en staan ver van de laatste plaats in de middenmoot neergepoot. Niemand van Beveren heeft gefaald, allemaal feilloos doorgedraaid en dat is heel leuk om zien.

Moe verder doen

 

't stopt niet in het najaar. We moeten nog een beetje bekomen van al dat "georganiseer" en nu nog moeten enkele zaken bij de rechtmatige eigenaars terug worden gebracht, maar dat komt wel in orde. 't Weekend na "le grand bagard" hier op Beverse Golden grond is er op donderdagavond een selectieproef doorgegaan voor het komende EK in april volgend jaar; de dag erop was alweer een trampoline opgeladen om met de jonge beloften in Lille een selectietest te doen  voor deelname aan de intercomités finale in Bretagne. Vier van de zes trampolinespringers voor onze regio Nord-pas de Calais haalden het gratis weekend bij de Bretoenen waar alle disciplines beoefend worden om te weten welke regio de beste jeugdwerking heeft. Dat weer achter de rug en we moeten de dag erop opdraven voor een recyclage van juryleden van onze regio in Wattrelos. Leuk om die opleidingen te leiden en examens af te nemen. Maar 't begint wat in de kleren te kruipen. Nu een paar weken de knop "trampoline" even uitzetten en alleen maar de trainingen blijven doen. En dan…

Intercomités en nationale finale per ploeg

 

Die intercomités, dat is gewoon op de bus stappen, meereizen, wedstrijdje doen, meegenieten en eens ons voeten onder tafel schuiven op kosten van de regionale sectie van de Franse federatie. Zij willen meedoen en zij betalen ook alles, ook het logement, dus dat betekent voor iedereen vooral een beetje relaxen en vooral veel contacten leggen. Een weekje later is het dan weer spanning ten top tijdens de finale voor de clubploegen. Wattrelos staat in de nationale rancking als club nr 6 in Frankrijk. Al meer dan tien jaar staan we in de top tien en dat blijft fantastisch. In Lens-Le Saunier zullen we er staan met onze meiden om onze plaatsen in divisie 1-2 en 3 te verdedigen bij de meisjes en bij de jongens staan we vijfde in de divisie 2. We zijn erop gebeten om die ploegen rondom ons eens goed te jennen en ze wat medailles af te snoepen, maar wij spelen het nooit strategisch en gaan gewoon om ons  ding te doen. Anderen moeten dan weer heel gewiekst hun ploegen indelen om de nodige subsidies binnen te rijven, want daar worden ze op afgerekend. 't is wel dicht tegen examentijd maar dat wordt altijd in de minibus wel gedeeltelijk opgelost.

Onze kalender:

10 november               BOT finale in Brasschaat

23 november               intercomités in Mouilleron le captif (Bretagne): we doen mee

30 november               Frans clubkampioenschap in Lens-le Saunier: sterke teams van bij ons

De rest van ’t jaar       blijven trainen voor het nieuwe jaar

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­