×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Voornemens

Een clubje runnen is en blijft een tijdrovende bezigheid, maar 't is een bacterie die je blijft aanvallen. Elk jaar opnieuw zijn er die geloften en de voornemens om het misschien eens wat kalmer aan te doen en wat meer te genieten. Maar dat is het hem juist, genieten wij dan niet van het werk (als je het werk kan noemen) binnen de vereniging? Maar laat ons eerlijk zijn, de voorbije vierentwintig maanden was het toch een beetje hectisch. Veel wedstrijden en vooral die trampolinehal helemaal boetseren naar wat je in het achterhoofd allemaal hebt bedacht, dat waren de ingrediënten die ons heel hard in de ban van onze sport hebben gehouden. Kom maar eens kijken wat we er van hebben gemaakt. De zaal is gepind met van alles en nog wat. Als we maar gezond blijven om ervan te genieten Hé? Dat is 't voornaamste.

Een goe 2014 aan iedereen….

98%

In vele kranten staat dagelijks een "quote" of een "cijfer" centraal om aan te duiden dat één of ander fait-divers of zelfs hoogtepunt de aandacht en de omzetting naar een cijfer verdient. Bij ons is dat 98%, een hoge score voor onze trainingshal, die nu in al haar glorie zo goed als helemaal is ingericht. Onze camera's registreren elke beweging op de trampoline zodat we kunnen gaan analyseren of onze atleten de figuren goed beheersen of waar we het nodige moeten bijschaven. Op alle trampolines staan vaste chronometers om het hoger springen te stimuleren en ook natuurlijk om een beetje de rivaliteit aan te wakkeren, zo van , ik wil wat hoger dan die of die. Verder is onze veiligheidsgordel dankzij de hoogtewerker van de stad ook 10 meter hoog bevestigd zodat nieuwe sprongen veilig ervaren kunnen worden. Onze valput is dan weer zo gegeerd dat de jongelingskes zich graag verdrinken in de kubusjes mousse. Ze mogen er naar hartelust zotte dingen proberen en worden met behulp van de inventief opgehangen "kommel" uit het schuim opgetrokken. Onlangs is nu ook de computer en het grote beeldscherm opgehangen zodat iedereen de camerabeelden kan aanschouwen.

Si prurit scabendum…

Als De wever het kan, iedereen zo nu en dan eens overdonderen met een Latijnse spreuk, dan kunnen wij dat ook. Ik zag laatstleden een plezierboot liggen op een zijkanaaltje met die naam "Si Prurit Scabendum" en prompt heb ik het opgezocht via Google. Je vindt gewoon alles op 'Tinternet" zoals ze dat bij ons zeggen. Het betekent gewoon, "als het jeukt moet je krabben", met ander woorden , de schipper van die schuit, die zocht gewoon wind en zee op om zijn goesting te doen, er even tussen uit te wippen en te genieten van de geneugten des levens; wel dat is nu juist, vermoed ik, datgene wat onze springers drijft.  Ze moeten er maar aan denken en ze hebben al prijs, het jeukt weeral om te trainen, om te springen, om bij te leren en te herhalen en dan alweer op stap te gaan. Die avonturen met Lenig en Vlug blijven toch altijd een beetje "Carpe Diem", en vooral "in Memoriam in Aeternum" hangen. Eerst is er binnenkort voor de jongsten de eerste selectieproef en 't is gedomme maar in Wattrelos, amper 25 km ver, dan staat een eerste selectieproef in Deinze op de tabellen voor de Vlaamse federatie en dan is het al uitkijken naar een iets verder gelegen wedstrijd in Compiegne, en dan zijn we vertrokken tot in juni met van alles en nog wat, ….. als 't maar jeukt, krabben doen we toch…

Vroeg dit jaar…

We zijn er inderdaad iets vroeger bij dit jaar, maar we moeten alles inpassen in onze drukke kalender en 't past perfect bij het seizoen, ook al wil de winter zich helemaal niet tonen in onze contreien. 't Is pannenkoekenbak bij de trampolineclub en we komen weerom aanbellen om onze voorraad te slijten. Hopelijk breken we het record van vorig jaar. Zaterdag 25 januari in de voormiddag staan ze weer voor de deur. Geniet ervan en weet dat daarmee onze jeugd blijvend kan genieten van het krabben in onze tophal.

Onze kalender:

12 januari                    Jurycursus in Boulogne-sur-mer, lipi geeft les

25 januari                    Pannenkoekenactie lenig en vlug

26 januari                    Eerste selectieproef Franse competitie in Wattrelos

9 februari                    Eerste selectieproef Vlaamse federatie in Deinze

16 februari                  Tweede selectieproef Franse competitie in Compiegne

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­