×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Op dreef

Nieuw seizoen, het fingerspitzen gefül moet nog komen. We waren al in Wattrelos met onze beginners. Je ziet onmiddellijk wie de zenuwen de baas kan of wie nog faalangst heeft. Februari is goed gevuld met vier wedstrijdweekends op een rij. Frans, Oost-Vlaams, Compiegne en West-Vlaams, dat zijn de vier talen die we ondertussen machtig moeten zijn.

Twee al achter de rug en 't is veelbelovend, maar nu moet het zowieso nog veel groeien.

Ouders snappen het nog niet altijd hoe alles in mekaar zit, maar soms denk ik, hoe minder ze het fijne weten hoe gemakkelijker de jeugd blijft springen, want als de moekes en de vakes de reglementen te goed kennen gaan ze al tijdens het ontbijt hun pupil zelf willen trainen. Laat dat maar aan ons over hoor.

'k heb ook gekeken 

De trailer was me niet ontgaan. Als ook maar een vierkante centimeter "trampoline" op het scherm verschijnt dan registreren mijn voelsprieten dat in tienden van seconden. 'k Had er al veel van gehoord, maar de mediaheisa rond twee tv sterren die het tegen mekaar opnemen in een beetje extreme omstandigheden, dat bekoort me niet helemaal. Laat de sporten aan hen die er dagelijks mee bezig zijn, durf ik stellen. Onze sport kwam slechts even in beeld, maar 't was geen promotiefilmpje want de dienstdoende helper liet de "Wauters" zonder een poot uit te steken gewoon op zijn nek vallen. 'k Hoor het iedereen weeral zeggen: trampolinesport is toch gevaarlijk. Wel als je er zo mee omgaat, zeg ik volmondig ja. 't is maar entertainment, maar toch, het vallen moet toch weer eens flink in beeld zijn. Jammer.

De wagon

Dan zeggen we Compiegne. 't is een hype tegenwoordig, die eeuwherdenking van de grootste slachting aller tijden. Terecht, respect voor al diegenen die, enerzijds uit overtuiging dat onze wereld niet kan gedicteerd worden alhier vochten, en anderzijds  voor hen die het avontuur kwamen opzoeken en daar meestal niet zonder kleerscheuren van af kwamen, laat staan dat ze voor eeuwig en altijd onder de zoden verkruimeld liggen. In Compiegne staat die fameuze wagon waar Duitsland moest tekenen voor hun oologsverlies en waar Hitler dat maar al te graag eens overdeed in 1940 om er de Fransen echt te kakken te zetten door ze ter plaatse te vernederen. 't  Is een replica , want de originele is door de Duitsers in de fik gestoken, de schande van een tweede keer hier te moeten tekenen voor verlies wilden ze zeker in deze symboliek niet opnieuw ervaren. Ook wij streden hier een slag op zondag 16 februari en met behoorlijk succes. Enkel enkele ouders die er naast de sportieve gebeurtenis ook een flinke en gezonde wandeling in de zomerwinterse zon voor over hadden hebben de wagon kunnen zien.

Het strijdtoneel

't Was in 't centrum van de stad, op nog geen vijftig meter van de gigantische inkompoort van het reusachtige kasteel, annex tuin, in het plaatselijke schooltje dat de ½ finale van de zone Nord doorging. Op een paar ontgoochelde en huilerige jongskes na, zijn er al heel wat die begin juni meereizen naar Lyon. Wattrelos zal er weer zijn, en de kwalificaties zijn nog niet afgelopen. Sommigen met overtuiging en anderen met de hakken over de sloot, maar ze zijn erbij. Goed gedaan. Maar volgende week kunnen we er bijna met de fiets naartoe, naar Ingelmunster voor het West-Vlaams kampioenschap. Jammer dat de griep al op toer is en dat we met een paar klasbakken in de lappenmand liggen momenteel, maar eerst genezen en dan weer de arena in.

Onze kalender

 23 februari                 West-Vlaams kampioenschap in Ingelmunster

22-23 maart                ½ finale championnat de France (Bretagne)

                                   Vlaams kampioenschap in Herentals

Maand april                trainingsmaand

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­