×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Op naar Trévoux… 

't Competitiejaar loopt op zijn einde maar we hebben nog drie afspraken met eeuwige roem of net niet. De "Coupe de France" is altijd iets om naar uit te kijken. Weerom de eerste confrontatie met alleman uit de grote natie van Napoleon. Trévoux is deze keer de pleisterplaats, een onooglijk dorpje op een twintigtal km van Lyon. Dus weer veel gas geven en ons over de Franse Bretelle laten meedrijven tussen de verschillende péages in. We hebben geluk, 't is verlengd weekend met 1 mei en 't zal op vrijdagmorgen hoogstwaarschijnlijk kalm zijn als we in de ochtenduurtjes de sleutel in 't stopcontact van de minibus steken. 'k Verwacht weer 't eerste uur weinig klank en animatie in ons voertuig, ze moeten allemaal nog wakker worden, maar dan, eens we Reims naderen beginnen ze te ontwaken, vragen ze om "bonke bonke bonke " liedjes en de adapter voor de I-pod moet ingeplugd worden. Onderweg is het altijd uitkijken of Lipi weer een plaatsje weet te vinden om even van het saaie asfalt los te komen om onze "stutjes" op te vreten. Vorig jaar moesten we noodgedwongen in een openbaar toilet gaan schuilen voor de gietende regen, maar deze keer ziet het er goed uit.

 

Toch eventjes relaxen …

Waar we de betalende "autoroute du sud" verlaten weten we nog niet, maar zeker is dat we opnieuw de laatste paar honderd km langs de binnenwegen gaan afleggen om de geschiedenis, de culinaire fantasieën en de architectuur van landschap en gebouwen in ons op te nemen. St-Amour, Cluny, Tournus…. Dingen zat om de jongelui de verwondering te laten ontdekken van La douce France. later , veel later zullen ze die dingen wellicht in hun geheugen geprent zien, zo van…. weet je nog toen we dit …of toen we dat…. En daarvoor doen we het. De verhalen zijn soms veel belangrijker dan het uiteindelijk behaalde resultaat zoveel jaren later.

Maar in alle ernst zal er weer gearriveerd worden, zal er weer ingeoefend worden op vrijdagavond en zullen we zaterdagmorgen met kleine oogjes al om 8 uur aanwezig zijn op de juryvergadering, dan is het wedstrijd geblazen en er zijn er nog enkelen die hun finale moeten verdienen dit jaar.

Middeleeuwse beauties...

Ze lagen op ons parcours, eventjes de laatste paar honderd km voor Lyon volgen we "la route des grands vins du Bourgogne". Cormartin, Tournus en het machitge Cluny, nog altijd de ongelooflijke getuigen van het bouwvernuft uit de middeleeuwen. Romaanse kerken en kastelen te over in deze streek. Ik kan het niet laten mijn Monumentenwachterskennis door te geven met bouwtips en architecturale weetjes voor al wie geïnteresseerd is en wie weet komen deze jonge gasten binnen twintig jaar hier ook weer eens langsmeanderen en halen ze de “Coupe de France” weer uit het vergeethoekje  en diepen uit hun donkerste geheugen onze clubverhalen weer op voor hun kinderen.Cultuur en sport gaan zo mooi hand in hand bij Lenig en vlug.

Mijn gat doet zeer

Aanwezigheid vereist, ’t is zaterdagmorgen 8u20, slaperige ogen, nog een beetje loom, de Bretoenen zijn gisteren nog langsgeweest en hebben tot middernacht mijn meegesmokkelde streekbiertjes gedegusteerd. Een boogscheut verder logeren ze in een Etap hotel en weten verdomd goed ons te vinden voor ons gerstenat. Ik doe hier niet echt aan mee, maar ’t is wel leuk socializen en je komt er heel wat weetjes mee te pikken. Juryvergadering voorbij en Didi en ikzelf zijn vrijgesteld deze voormiddag. Dan maar de 100 m tribunezitten volhouden tot al onze jongeren hun wedstrijddeel hebben uitgesprongen. Weer een leuke gloednieuwe zaal hier in Trévoux, vijf gemeenten werkten hun sportproject uit en besloten een zaal te bouwen ergens centraal voor alle bewoners van alle gemeenten.

Zo staat ze hier te pronken, midden de velden met de prachtige heuvels van Lyon op de achtergrond. Idyllisch mooi maar van binnen moet het gebeuren. Ben toch altijd blij om op een deftige stoel, ook al is het voor de hele namiddag tot vanavond 9u, te mogen jureren. De tribunes zijn toch altijd zo slecht om je gat neer te ploffen. "It’s a pain in the ass" om publiek te zijn op de wedstrijden.

Krampachtig soms

Slechts 3 finalisten deze voormiddag, een beetje beneden onze verwachtingen, maar een verdiende zilveren plak voor Femke die één meerdere en terecht boven haar moet dulden. Een paar anderen schoten net tekort om te tonen dat ze het wel waard waren, maar dat zat er al sinds de laatste paar trainingen aan te komen. Pubers kunnen oh zo wispelturig zijn, maar hier zien ze dan wel in waar ze op training bewust beter moeten voor gaan. Trampoline, daar kan je niet zomaar eens een "krak forcé uithalen, ’t is beheersen in zijn totaliteit of behelpen en geen finale mogen springen. Hopelijk hebben ze het nu wel begrepen, want volgende week gaat het om de echte knikkers in het Belgische kampioenschap in Eksel.  Meestal komen we wel van de luxe naar wat wij nog altijd behelpen noemen in ons landje. De opstelling, de muziek, de leuke zitruimte en de feilloze timing van de Franse wedstrijden, dat is superleuk, wat we volgende week voorgeschoteld krijgen , daar zijn we nooit zeker van en meestel zijn we altijd wat ontgoocheld, maar we gaan met een positieve ingesteldheid en gaan voor de beste prestaties in ons seizoen. Fait gaffe, zeggen ze hier, Wattrelos komt eraan, of nee volgende week is ’t weer Lenig en Vlug.

De oudjes doen het wel

Jolien heeft blijkbaar nog altijd last van de jetlag van de Europese kampioenschappen. Haar eerste reeks komt ze maar vijf sprongen ver, maar ze herpakt zich in de vrije reeks en heeft meer dan 2 punten moeilijkheid meer dan al haar tegenstanders. Niettemin kan ze geen finale springen maar dat doet Meredith wel met haar al zo lang zelfde reeksje. Voor haar een zekerheid, voor ons teleurstellend om te blijven trainen, maar ze komt ermee op de vijfde plaats. Simon en Sara, broer en zus, mogen dan weer de finale bij de senioren springen, maar daar gaan beiden in de fout, ook al hebben ze een verdomd goede voorreeks gesprongen. In het spiegelspringen komen we wel goed weg met goud en zilver bij respectievelijk de senioren heren en juniors dames.  We hebben weer een maand om duchtig verder te werken naar onze afspraak met de roem alweer richting Lyon begin juni voor het echte "Championnat de France".

Onze kalender

Zaterdag 10 mei                     Belgisch kampioenschap individueel en synchroon in Eksel

Zaterdag 24 mei                     tweede voorronde BOT competie in Beveren-Leie

Weekend van 7-8 juni            Championnat de France in Lyon 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­