×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Snelle start

Of is het niet kunnen stoppen? Het vorige seizoen eindigt zowat met het Franse kampioenschap waar we helemaal niet slecht scoorden. Enkele uitschuivers niet te na gesproken en twee keer een eerste plaats in de finale uit handen te geven blijven we een subtopper bij onze Zuiderburen. Dan is het voor de meesten wat afkicken tussen de boeken en cursussen en worden de springbatterijen alweer opgeladen voor de eerste vakantiestage.
Normaal gaat dan iedereen in een relatieve zomerslaap wat sporten betreft en waaiert iedereen uit naar alle mogelijke bestemmingen op aarde volgens eigen goesting en vooral budget.
Behalve een paar uitzonderingen. Er staan weerom enkele flinke uitdagingen voor de boeg begin september en stilliggen is dan niet aan de orde.

Koffers pakken

Met vier zijn ze, begeleid door een trainer (Lukas) en internationaal jurylid (Lipi) vliegen ze begin september richting Loulé in Portugal. Sara, Joni en Jolien komen in de internationale Loulé cup terecht bij juniors en seniors en Simon zal er een poging doen om in zijn derde World-cup bij alle supergoden van onze sport een goede beurt neer te zetten. 't Is vroeg op "t nieuw seizoen en vandaar waren we na 21 juli alweer voorzichtig beginnen trainen om na een paar weken op minstens vier trainingen per week, soms twee per dag uit te komen. 't Is eens wat anders in een grote zaal met soms twee soms vier soms één springer een dik uur bezig te zijn. Maar 't geeft je een rustiger gevoel en 't is relaxer trainen als niet op alle trampolines tegelijk wordt geoefend.
We zien ernaar uit, naar het warme Zuid-Europa en naar al die vreemde zotten die ook hun vakantie voor de sport opofferen.

Vers ondergoed en hup

Belarus, Wit-Rusland in onze streektaal is de volgende bestemming. De federatie vaardigt een ploegje senioren af naar Minsk. De bedoeling is goede prestaties te brengen met het oog op een eventuele selectie naar de wereldkampioenschappen in november in Californie. Wie weet lukt het Simon deze keer zonder kwetsuren om daarheen te kunnen. Hij moest een zekere selectie aan zich laten voorbijgaan bij de vorige Europese kampioenschappen door een knieblessure en operatie. Lipi is gekozen als begeleider van de ploeg. We zien dus een weekje na Portugal het hele trampolinecircus opnieuw enkele duizenden kilometers verder.
Een weekje later valt iedereen alweer op een normaal trainingsschema terug samen met de nieuwkomers en de starters van het nieuwe seizoen, maar Lipi reist het weekend van 20 september met alle afgevaardigden van onze regio Nord in Frankrijk naar het jurycolloquium in Bourges. Belangrijke informatie uitwisselen en de strategieën uitzetten voor het beleid van het komende jaar, dat is de boodschap tijdens deze tweedaagse.

Koester

Voor dit evenement is de datum van onze jaarlijkse Bourgondische Kaas-en wijnavond een weekje vervroegd. Met plezier hebben we onze steun gegeven aan het Koesterproject, want dat viel net op hetzelfde tijdstip en voor  Beverse grote organisaties kunnen altijd compromissen worden gesloten. Jullie komen toch naar beide evenementen dachten wij en daarom zijn we er dit jaar al op zaterdag 11 oktober mee voor de dag. De camembert, de chaume en de Gouda, hij zal er niet minder om smaken. Iedereen welkom vanaf 19 uur in ’t Klokhuis. Kaas- en wijn avond voor en door Lenig en Vlug.

Survivalweekend 

De tweede editie is weerom voorbij. De licentiespringers die de Franse competitie meedoen moeten tegen een extra duwtje kunnen en die startten het nieuwe jaar met een vierdaagse van proeven, uithouding, snelheid, teamwork en afzien eind augustus. Ze sliepen op drie verschillende locaties en sprokkelden punten voor een karig ontbijt, gingen op de zwier om zoveel mogelijk mensen in het Zeelandse Domburg, vele Duitse toeristen incluis, te overtuigen om naar hun geïmproviseerde demonstratie op de trampoline te komen kijken, met het doel de plaatselijk vereniging voor gehandicapten een flinke duit te bezorgen. Moet kunnen eens pro deo voor een ander een opoffering doen. Dan stappen en fietsen en opdrachten uitvoeren, slapen onder een oud afdak tussen de strobalen en afgedankte boerenmachines, met een zelfgebouwd toilet in de buurt een lekkere barbecue klaarmaken en al fietsend de sporthal bereiken om opnieuw te beginnen trainen en conditie –oefeningen te doen. Een heuse iglo bouwen met valmatten om de lichtverklikkers in de zaak te slim af te zijn was dan weer de ultieme uitdaging voor de aanvang van de laatste dag, waar weerom een vijftal uurtjes flink werd ingesprongen. De start is gegeven, nu weerom verder bouwen met onze club om  alweer een topspring-jaar te maken.

Startschot

De week na Beveren kermis schieten wij het officiëel weer op gang, het nieuwe trampolineseizoen. Volg het wel en wee van onze ploeg, zoek naar de nodige formuliertjes en bekijk de  juiste trainingsuren en dan ben je zeker één van onze springelingen voor ’t seizoen 2014-2015. Laat je gaan voor een gevarieerd en fantastische springjaar. Lenig en vlug opent zijn deuren en je kan er altijd terecht voor een eerste gratis proefles vanaf dinsdag 9 september. U vindt alles op: www.lenigenvlug.eu.

Kalender

23-26 augustus                       survival voor de franse licenties

4-7 september                        internationale Loulé cup en world cup in Portugal

9 september                            there we go for 2014-2015

10-14 september                     world cup in Minsk (lipi en simon)

19-20 september                     jurycolloquium in Bourges (lipi)

4 oktober                                derde BOT selectie in Hoogstraten

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­