×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Writers-block…

Soms heb je dat, ’t blokkeert, ’t zit vast, geen ideeën, geen inspriratie, een beetje futloos en dan komt de verbeelding moeilijk op gang. Heb ik nu ook last van een writers-block, neen ‘k denk het niet. ’t Is eerder de ontgoocheling die mij parten speelt. ‘k Laat eventjes alles voor wat het is en toch…. even verduidelijken, we zijn al van iedereen die hier in België rondloopt voor onze sport de overblijvers, de laatste der Mohikanen, duizenden keren stonden we op de barrage, honderden keren gingen we vergaderen, en iedere keer was ik weer zo naïef om alle beloftes voor waar te nemen.

Ze hebben me al dikwijls liggen gehad met hun verslagen, de goedkeuring is gauw gegeven en dan ben je wel eens vergeten goed te lezen. Dus hand in eigen boezem soms, maar één ding moeten ze ons allemaal toegeven, die van Beveren heeft altijd gestreden voor de atleten. We hebben genoeg grote delegaties zien reizen met het goedkoopste reisbureau van de federatie, en menigmaal vergaten ze zelfs de atleten, want er was geen geld. Zo vele keren zijn de verkeerde mensen meegenomen en zovele keren gingen mensen mee die helemaal niets met de zaak te maken hadden. Ik heb gestreden voor de atleten en ook deze keer zag het er voor die die onze sport doen leven goed uit. We hadden betracht dat diegenen die het hele seizoen goede prestaties neerzetten de eerste zouden zijn op het selectielijstje.

Kat op de koord….

Ge voelt het al, mijn writers-block is al voorbij als ik mijn ongenoegen mag uiten, of mijn desillusie mag neerpennen. Keihard hebben we getraind vanaf half juli. Simon had een pechjaar achter de rug. Kwetsuren hielden hem van het grootste deel van de competitie weg. In april zette hij nog, slechts met een halve knie het Belgisch record uitvoering scherper en ging toen prompt onder het mes. Flink en snel revaliderend was hij helemaal klaar voor de zeven oefeningen die hem naar het WK konden loodsen. Wel, hij is de enige van alle springers die zeven op zeven haalde, die er nog de nodige moeilijkheid bij neerzette. Alle andere atleten lieten het bij een of ander onderdeel flink liggen. Maar nee, twee gasten zetten uiteindelijk de minimum norm neer, eentje die slechts twee op zeven haalde en ééntje die met een klein foefke toch zogezegd nog de moeilijkheidsgraad neerzette. ’t Klopt nooit helemaal, maar Simon kan thuisblijven. ‘k heb het mij al zo dikwijls al afgevraagd, waarom nog naar al die vergaderingen lopen, daar de atleten gaan verdedigen, daar de nodige eisen vast te leggen en dan wordt alles omgegooid onder het mom van de nationale commissie heeft beslist.

Ach ja, ’t doet pijn voor onze Simon, ’t doet pijn voor onze ambities maar we buigen nooit, ik ga de atleten en vooral de selectieprocedures blijven helpen bepalen, maar ‘k ga verdorie nog meer oppassen wat er achteraf wordt neergeschreven.

Ondertussen hier op ’t thuisfront

We toeren hier en daar voor wat demonstraties in Frankrijk. De kaas- en wijn avond heeft ons cholesterolgehalte flink naar hoog geduwd en daar doen we direct het nodige voor. We waren uitgenodigd voor het Gala des Elites van de Zone nord in de grote zaal La Madeleine. En de volgende week is er het Fête Regionale de gym in Boussois. Hopelijk moet onze trampoline daar niet op de grote gymvloer want dan gaat het toestel zo denderen dat het goed springen nagenoeg onmogelijk is, zelfs voor  routinés als Sara, Joni of simon. Maar soms heb je geen keuzes, en moet je weerom flink je plan trekken. ’t Was niet zo heel fraai maar ’t is altijd show als onze gasten de hoogte ingaan. ’t Is goed om de moraal weer op te trekken en we zijn alweer goed op dreef voor het nieuwe seizoen.

De clubkas heeft de laatste weken weer een boost gekregen en dat is ook maar goed met alle competitie die er weer aan komt.

Onze kalender

16/11                    BOT finale in Zichem

29/11                    Divisions nationale in Parijs (drie ploegen van Beveren nemen deel)

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­