Vakantiesprokkels

Elk jaar weerom het grote verlangen, voor schoolmeesters en jeugd twee maanden, voor studenten hopelijk drie maand of onvermijdelijk de tweede zitsvakken die verhinderen om volop te genieten. Voor de, zeg maar gewone werkmens, een drie tot viertal weekjes verlof, vakantie, weg of niet weg, ver weg of gewoon wat uitstapjes in ’t rond. Tijd voor karweien, projecten of gewoon “dolce far niente” en “ carpe diem”. Sommigen halen dan hun ADHD gehalte boven en leven twee à drie weken op high-voltage om toch maar alles gezien en beleefd te hebben. Koffers pakken, uren wagenzitten, volgeladen, uitladen en moe zijn van de rit om na veertien dagen niets dan zon, zee en plaatselijke marktjes,  afgepeigerd thuis te komen na file-ellende en airco-gevoel en een lege portemonnee. Wij ook zijn het jaar door die “ADHD’ers” die rondreizen, trainen, wedstrijden springen, demonstraties geven en we konden het weer niet laten. Begin juli gaven we, heel vroeg deze keer, de aftrap van onze superstage met onze Franse trainer Julien. Nu weer prijkten weer twee gigantische legertenten voor het sportkamp (met dank aan onze stad en de kazerne van Brasschaat) op het sporthalplein. Het ideale slaapadres voor onze atleten, die in tegenstelling tot het vorig killig en nat jaar, vijf dagen de extreme hitte trotseerden en in zuiderse temperaturen alle transpirerende luchtjes in de sporthal de vrije loop lieten.

De kleine mannen…

Die kleinsten gaven een weekje later van katoen voor een week lang voormiddagsporten met Katrien en Co en de -12 jarigen genoten dezelfde week van een supergeorganiseerd sportkamp met onze jeugdige begeleiders. En dan is het pffffffftttt….., ’t vat is af,, uitblazen, en eventjes niets meer binnen de club voor een drie tot viertal weekjes. Dit is echter zonder onze toppers gerekend want al voor de we “maand acht” intreden zijn ze al bezig met hun voorbereiding van één van de “World cups trampolinespringen” in Spanje en even later in Frankrijk.

Scherp zullen ze moeten staan, want daar zit de intense voorbereiding voor het wereldkampioenschap later in november al voor heel wat tussen. Het wordt pieken met tussenin al flink  beginnen met labowerk voor het thesisjaar en een heel klein tweede zitje. Wie zei alweer dat we er eventjes helemaal uit waren, nee hoor. Onze trampolinehal smeekt naar gebruik en dat doen we voluit.

Asielzoekers…

De gazetten, het nieuws, de radio, het laat niemand koud. Mensen zijn mensen en daar moet voor gezorgd worden, maar ik heb het over een heel ander slag mensen. ’ t Zijn vreemden aan onze club, andere verenigingen en ook buitenlanders die graag even langskomen voor een weekendje trainen met ons of in onze accommodatie. Begin augustus trainden we al samen met enkele Bretoenen (onze oestervrienden uit het noorden van Bretagne), een weekje later kwam de club van Beveren-Waas even binnenwippen voor een paar dagen en half augustus rolde een bende hollanders uit Ermelo over onze vloer. Jammer dat logies aan een schappelijke prijs vinden niet van een leien dakje loopt in onze omgeving, maar mijn zolder en schuur waren groot genoeg om er een 15- tal neer te vleien en van een flink en gezond ontbijt te voorzien.

Overleven en teamwork

Sinds een paar jaar zetten we de echte start van ons nieuw seizoen voor de competitiespringers in met een heus survival-springweekend. Eerst twee dagen “tcholen” en afzien, niet weten waar gelogeerd zal worden en hoe er geraken, dan nog wat getreiter van de trainers en praktische proeven om aan eten en drank te geraken. De twee laatste dagen trekken ze de vertrouwde springoutfit aan om het prille trainingslabeur voor het nieuw seizoen te ondergaan.

Dan zijn we weer gestart in de hoop dat we weer klaar zullen geraken voor alle uitdagingen. Dat de jeugd weer kan schitteren in binnen- en buitenland en dat we weer heel wat avonturen kunnen tegemoet gaan.

Hopelijk is iedereen present op de geheime plaats van vertrek, ontcijferen ze de codes en vinden ze de juiste route. De vliegende controles zullen paraat staan.

Draaiboek voor de zesde editie

Propaganda voeren voor onze zesde “Golden River Team cup” doen we het hele jaar door. Nagenoeg wereldwijd verspreiden we onze flyers, overal leggen we mondelinge – en mailcontacten en vanaf maart wordt het draaiboek al voorzichtig geopend om de eerste organisatiestappen te zetten voor deze editie op 24 oktober. ’t Is weer uitkijken naar wie erbij wil zijn, maar nu al zijn, voor de inschrijvingen eigenlijk mogelijk zijn, al 20 ploegen voorgemeld. Frankrijk, Duitsland en Engeland, en misschien zelfs uit Zweden was er veel interesse. Op naar meer dan dertig teams voor de unieke bekers en medailles in alweer een licht gewijzigde reglementering voor deze vriendschappelijke internationale ontmoeting. Drie vierden van het draaiboek is al afgevinkt en nu komen nog de laatste besprekingen en vastleggingen, bestellingen en uitnodigingen. Nog een viertal korte vergaderingen voor de hele meute in actie schiet. Wie zei ook alweer dat vakantie rust betekent?

Onze kalender

22/25 augustus           Survival verlengd trainingsweekend een beetje overal (eigen organisatie)

8 september                Algemene start voor iedereen

11/13 september         “World cup” in Valladolid (Spanje) voor Simon (individueel en synchroon)

4 oktober                    BOT selectie in St Genesius Rode

9/10 oktober               “World cup” in  Mouilleron-Le-Captif (Bretagne-Frankrijk) voor Simon

17 oktober                  Kaas- en wijnavond (eigen organisatie)

24 oktober                  Internationale 'Golden River Team cup' (eigen organisatie)

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

Dit is een ongeldig emailadres.

Vul een onderwerp in.

Vul uw bericht in.

Veiligheidscontrole
Invalid Input

­