’t Gaat allemaal snel

We zijn pas uit onze zomerslaap en daar vallen de blaadjes alras van de bomen. Ook zij voelen de verandering, moeten loslaten, gaan op in hun compostmodel en voelen zich verplicht om de donkere periode zichzelf te herbronnen naar nieuw leven. Voor een club is dit geen periode van degeneratie maar van in actie schieten na voorbereidende vergaderingen. De vakantieverhalen zijn al bijna naar de vergeethoek gebannen. Inschrijvingstijd, paperassen, verzekering, CM-documentjes afstempelen en uren regelen en verschuiven. Nieuwe gezichten, weerom dezelfde vragen van wanneer, hoe, wat moeten ze aanhebben, kunnen we iets later beginnen, want muziek, dictie, de tennis en de paardenmanège, en de woensdag komen ze met de papa, de weekends is het de mama, maar kunnen we ook elk een afschriftje krijgen. Later zijn het dan nogal dikwijls de opa’s en de oma’s van de twee kanten die overnemen. Soms stellen we ons de vraag of er nog mensen zijn die bij mekaar blijven, maar ja, daar hebben we ons niet te moeien. De sporthal is weerom ons territorium voor een heel seizoen.

Verandering, altijd wat moeilijk

We hebben al jaren de ervaring dat voor jonge mensen de overstap naar de middelbare school toch een grote stap is. Fysiek, mentaal, sociaal, tegenwoordig is het allemaal niet zo evident meer. Het heeft een impact op die jonge zielen. Op sportief vlak zijn ’t soms moeilijke periodes en dat laat zich voor een technische sport als de onze nogal dikwijls voelen. De atleten maken een moeilijke periode door, moeten op zoek naar zichzelf, het lichaam neemt ook de puberale wijziging aan en ook dat heeft soms zijn gevolgen. Maar we zijn positief, we weten het, we houden er rekening mee, maar proberen ze er toch wat tegen te wapenen met de juiste aanwijzingen, soms met wat extra aandacht of met wat extra trainingswerk. De meesten slagen er halfweg het seizoen wel in opnieuw de juiste draad te vinden en breien uiteindelijk een goed eind aan hun seizoen.

Beslissingen nemen.

Na zoveel jaar hebben we er uiteindelijk een punt achter gezet. Gewoon even logisch geredeneerd. Onze recreatieve gymnastiek voor onze tieners hebben we stopgezet. Niet omdat we er geen goesting meer voor hadden. Nuchter zoals we in onze sportwereld moeten blijven doen we zoals de ziekenhuizen dit moeten doen. Daar waar de specialisten zich bevinden, daar bieden we de specialisatie aan. Bij ons is dat, en ’t zit ons ondertussen al 55 jaar in de genen, het trampolinespringen. Onze turntoestellen zijn verouderd, niet meer van deze tijd en er bestaan rondom ons nu eenmaal genoeg zalen en clubs die over zeer gesofistikeerd materiaal en zalen beschikken. Wij zijn nog altijd de enige echte trampolinezaal in België en ondertussen ondervinden we dat met het internet iedereen wel zijn weg ernaar toe kan vinden. Dus wij verwijzen maar al te graag de turners in spe naar clubs die zich verder hebben ontwikkeld in de Olympische turndisciplines zoals daar zijn: Kuurne, Izegem, Anzegem en Zwevegem. Weer een reden voor de opa’s en oma’s om de kinderen overal rond te voeren nietwaar.

Niet slecht voor de eerste keer

Simon is ondertussen weeral een worldcup rijker geworden. Hij ging met het nationaal team, dat voorlopig enkel uit mannen bestaat naar het Spaanse Vajadolid. Dit allemaal als test en voorbereiding op het wereldkampioenschap in november in Odense (Denemarken).  Individueel liep het helemaal nog niet goed maar in het synchroonspringen (samen met zijn vroegere clubgenoot Joris, die op onze leiebodem alle knepen van het vak leerde) begint het al op wat te trekken. Op de éénendertig koppels zetten ze toch een veertiende plaats neer, zelfs met nog een kleine misstap op het einde van hun reeks. Ze moeten echter nu nog niet pieken maar nog enkele testwedstrijden en worldcups verder en dan staan ze voor de grote uitdaging. Ons pover trampolinelandje vertegenwoordigen op het grote wereldkampioenschap. Dus, nog vele stonden oefenen en herhalen tot in den treure.

Testmatch.

Waar elders zouden de testmatchen voor het WK en Ek van volgend jaar doorgaan? In Beveren natuurlijk, en we krijgen hoog volk over de vloer. Ne nest Hollanders, ’t is te zeggen de hele nationale ploeg van Nederland komt mee testen op zaterdag 26 september. Een hele namiddag wordt er gesprongen en getest om de juiste mensen naar de grote evenementen te sturen. Internationale juryleden (inclusief Lipi) komen over om alles op de juiste manier te proberen in te schatten. Camera’s en telmachines opgesteld in de juiste configuratie in onze zaal om alles nog beter waar te nemen. We stellen onze accommodatie graag ter beschikking, zo krijgen we vreemd volk over de vloer en daar kunnen we veel van leren, en onze horeca (met Hollanders is dit wel niet gegarandeerd- grapje Pol) zal er wel bij varen. Ik moet zorgen voor een kleine after-test spaghetti of andere pasta en daarvoor kiezen we natuurlijk een Bevers etablissement.

Ben de tel kwijt

Hoeveel jaar we dit al doen, weet ik niet meer , maar ’t zal ergens gestart zijn eind de jaren tachtig van de vorige eeuw…. Amai wat klinkt dat oud zeg. We blijven in tradities volharden en lekkerbekken als we zijn organiseren we jaar op jaar in oktober onze “Kaas – en wijnavond” voor al wie zich eens te buiten wil gaan aan meer dan 20 verschillende soorten kaas overgoten met een wijntje of lekker biertje. We blijven democratische prijzen hanteren ook al doen we dit nooit zonder bijbedoelingen. We moeten weer een jaar rondkomen en de centen zijn natuurlijk welkom. Voor de jongeren is er natuurlijke speel- en springgenot in onze trampolinehal terwijl iedereen op zijn gemak kan blijven genieten van spijs en drank. Uw kaasrestaurant voor één avond per jaar is het onovertroffen ‘Klokhuis’ op zaterdag 17 oktober vanaf 19 uur. Eén avond je cholesterolcontrole even opzij zetten voor onze vereniging, moet kunnen hé?

The big day

’t Gaat inderdaad rap  want amper zeven dagen later zijn we weer de “hotspot” van West –Europa voor onze buiten- en binnenlandse clubs die meedingen naar de eigen ontworpen Golden River team cup. De teller staat al op 26 deelnemende ploegen en de echte inschrijvingen moeten nog komen. Wat vroeger bang afwachten was tot de sluitingsdag van de inschrijvingen blijkt heden niet meer nodig. Waar we vroeger bij de eerste paar edities vreesden dat we nooit de twintig ploegen haalden, zijn we nu op meer dan een maand voor de wedstrijddag al zo goed als zeker dat we deze keer de limiet van 32 ploegen zullen scoren. We kijken er al naar uit en wensen jullie ook even binnen te wippen, de toegang is altijd gratis op zaterdag 24 oktober vanaf 10 uur voor de eliminatierondes en de finale vanaf 17 u. Kom de Beverse ploeg aanmoedigen in onze sporthal, en meteen kan u zien waartoe ons kleine clubje allemaal in staat is.

Onze kalender

19/20 september                     jurycolloquium in Bourges (voor Lipi)

26 september                          testmoment WK en EK Belgie-Nederland in onze trampolinehal

4 oktober                                selectieproef BOT in St-Genesius-Rode

17 oktober                              “Kaas- en Wijnavond tvv “Lenig en Vlug”

24 oktober                              internationale “Golden River Team cup” org. Lenig en Vlug

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

Dit is een ongeldig emailadres.

Vul een onderwerp in.

Vul uw bericht in.

Veiligheidscontrole
Invalid Input

­