6+1 leden van lenig en vlug naar het EK te Rimini !!

Gepost op:

Zondagochtend, daags na het weekend van het grote Belgische Kampioenschap gymnastiek en ropeskipping, vertrekken maar liefst 7 leden van de Beverse club Lenig en Vlug richting Italië.

Van 1 tot 5 juni staat in het Italiaanse Rimini het 28-ste Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en dubbele mini-trampoline op het programma. België zakt met een delegatie van 24 juniores & seniores af naar Italië, waarvan 10 voor de discipline trampoline. En van die 10 zijn er dus maar liefst 7 leden van lenig en vlug.

De Beverse club draait al jaren mee aan de top van het Belgische en Franse trampolinewereldje, maar zo’n grote delegatie voor een EK is toch een ferme opsteker.

De delegatie bestaat uit Merel Wirtgen, die zich dit weekend tot Belgisch Kampioen kroonde, Augustus Davis (brons op het BK), Darwin Billiet -eveneens Belgisch Kampioen sinds donderdag, Simon Debacker (zilver), Joris Geens (Brons) en Florian Vandenberghe (vijfde plaats) . Florian is een buitenbeentje, want eigenlijk lid van het bevriende go4gym, maar springt synchroon wel mee met het team en is dus ook een Beverling te noemen. Nadira Decraene vervoegt het team als junior. Zij strandde op het BK op de zesde plaats ondanks een beste vrije reeks, maar is gebrand op een goeie prestatie in Italië als youngster van de groep.

Woensdag a.s. komt Nadira in actie. Donderdag de 6 seniors en wie weet hopelijk teamfinale ’s avonds.

Zaterdag komen 3 koppels synchroon in actie.

Meer nieuws op lenigenvlug.eu (doorscrollen of bij blog)  en onze facebook pagina.